«Κερατιάτικα» ζητούν από το ελληνικό Δημόσιο για τα Leopard οι Γερμανοί

Μετά τα 1,7 δισεκ. που τσέπωσαν αξιώνουν και ρήτρες...

Must Read

Μια προμήθεια 170 αρμάτων Leopard (Leo2Hel) το 2003 (ύψους 1,7 δις ευρώ), έχει βάλει στα χαρακώματα Ελλάδα και Γερμανία, καθώς η γερμανική εταιρία KMW (Krauss-Maffei Wegmann) αξιώνει ρήτρες ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο. Το παρασκήνιο γύρω από αυτή την επίθεση είναι ιδιαίτερα έντονο και ενδιαφέρον.

Το 2017 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει αίτημα από τη Γερμανία να αποσύρει την αξίωσή της, μετά από προσφυγή του Υπουργείου Άμυνας στα αστικά δικαστήρια, για καταβολή 43 εκατομμυρίων ευρώ, ως ρήτρες για την κακή εκτέλεση του προγράμματος PzH (αστοχίες που δεν είχαν επιδιορθωθεί μέχρι τουλάχιστον το 2011!).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δήμου Βερύκιου στο ieidiseis.gr, στο παρελθόν έχει υπάρξει προσπάθεια συμβιβασμού με… άρωμα Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα φυσιογνωμίες που πρωταγωνιστούσαν επί εποχής του και θέλησαν να επανέλθουν στο προσκήνιο.

Τι πρότειναν λοιπόν το 2020 οι Γερμανοί ως συμβιβασμό; Μεταξύ άλλων, το Δημόσιο να καταβάλει στην KMW, 80 εκατ. ευρώ αντί για 110, αλλά και να παραιτηθεί από την αξίωση των 43 εκατ. που είχε προβάλλει ο Πάνος Καμμένος ως ρήτρα κακής εκτέλεσης του προγράμματος PzH!

Και όλα αυτά μετά τα 1,7 δισεκ. που τσέπωσαν μέχρι δεκάρας. Και κερατάς και δαρμένος δηλαδή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This