Κυριακή 13/6/2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Mε νέα ελικόπτερα ενισχύεται η αντιπυρική θωράκιση της χώρας – Δείτε το έγγραφο Χρυσοχοΐδη

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και συγκεκριμένα στην θωράκιση της χώρας μπροστά στο ενδεχόμενο νέων καταστροφικών πυρκαγιών βρίσκεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

  • Του Αντώνη Ι. Αντωνιάδη

Σύμφωνα με έγγραφο του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη, που κατατέθηκε στη Βουλή σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, αναφέρεται ότι εγκρίθηκε η εξασφάλιση της παροχής υπηρεσιών αεροπυρόσβεσης με τη μίσθωση:

i. Τριών ελικοπτέρων βαρέος τύπου, κατ’ έτος, ως βάση, με δικαίωμα προαίρεσης για την αύξηση του αριθμού τους έως τρία επιπλέον (1+1+1) και

ii. Επτά ελικοπτέρων μεσαίου τύπου, κατ’ έτος, ως βάση, με δικαίωμα προαίρεσης για την αύξηση του αριθμού τους έως πέντε (1+1+1+1+1) επιπλέον, με τα πληρώματα πτητικής και τεχνικής υποστήριξης αυτών, προς κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας ετών 2019 έως και 2021, με δικαίωμα προαίρεσης για παράταση αυτών μέχρι δύο επιπλέον έτη (2022 – 2023).

Παράλληλα εγκρίθηκε η εξασφάλιση της παροχής τεχνικής και εφοδιαστικής υποστήριξης – συντήρησης – εκπαίδευσης χειριστών και τεχνικών των εναέριων μέσων της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, για χρονικό διάστημα από 01/01/2019 μέχρι 31/05/2020, με δικαίωμα προαίρεσης για παράταση αυτών μέχρι δύο επιπλέον έτη. Επίσης, στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης και διαρκούς επιμόρφωσης, εκπονούνται νέα, βελτιωμένα και επικαιροποιημένα προγράμματα τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ στελέχη του Σώματος συμμετέχουν σε αντίστοιχα όμοια του εξωτερικού προς το σκοπό της ανταλλαγής γνώσεων, πρακτικών και εμπειριών με στελέχη άλλων χωρών και ιδιαίτερα κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ομοίως, ανασυντάχθηκε και επικαιροποιήθηκε το «Σχέδιο Οργάνωσης Διοικητικής Μέριμνας Πυροσβεστικών Πόρων». «Σκοπός του σχεδίου είναι εκτός των άλλων (προβλέπει την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσωπικού αλλά και των μέσων που συμμετέχουν στην επιχείρηση), η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας του προσωπικού (αλλαγές προσωπικού, εξασφάλιση φαγητού, κατάκλιση, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κ.λπ) κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης μιας δασικής πυρκαγιάς.»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ