Σάββατο 12/6/2021

Συναγερμός στην ΕΥΠ για τους 22 Γκιουλενιστές που ζήτησαν άσυλο – Πόλεμος προπαγάνδας του Τουρκικού Ναυτικού

Άσυλο στη χώρα μας φέρονται να ζήτησαν 22 Τούρκοι, οι οποίοι βρέθηκαν στην Κάλυμνο και παραδόθηκαν στο Λιμενικό, δηλώνοντας πως είναι Γκιουλενιστές.

Την υπόθεση παρακολουθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Οι 22 Τούρκοι επικαλέστηκαν τον φόβο τους από τις διώξεις, που γίνονται στην Τουρκία εξαιτίας του μένους του Ερντογάν προς τον Γκιουλέν και της πεποίθησης ότι εκείνος οργάνωσε το πραξικόπημα εναντίον του. Μάλιστα, δήλωσαν ότι έφυγαν υπό τον φόβο φυλάκισης. Έτσι, ζήτησαν και πήραν έγγραφα προσωρινής παραμονής στη χώρα έως ότου εξεταστεί το αίτημα παροχής ασύλου. Εν συνεχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγαν από το νησί με άγνωστο τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Αυγούστου στέλεχος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας είχε αυτομολήσει και πάλι στην Κάλυμνο, ζητώντας, επίσης, άσυλο, ενώ δεν είναι λίγοι οι Τούρκοι που βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες στην Ελλάδα (κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) εξαιτίας των διώξεων του Ερντογάν.

Οι περισσότεροι, μάλιστα, είναι πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι απειλήθηκαν, ή και πρώην στελέχη κρατικών υπηρεσιών στην Τουρκία, που δεν έχουν σκοπό να επιστρέψουν στη χώρα, εάν δεν αλλάξει το καθεστώς.

Κινήσεις προπαγάνδας από το Τουρκικό Ναυτικό

Την ίδια ώρα, οι ασκήσεις στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό συνοδεύονται από νέες κινήσεις προπαγάνδας ή και τόνωσης ηθικού για τους Τούρκους, με σχηματισμούς από ναύτες -στο κατάστρωμα του πλοίου- της φράσης «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο όρος «Γαλάζια Πατρίδα» σημαίνει τις θάλασσες, την υφαλοκρηπίδα αλλά και τις ΑΟΖ που η Τουρκία θεωρεί ότι της ανήκουν…

Οι δύο φωτογραφίες από το ελικοδρόμιο του Α/Γ SANCAKTAR (L-403), όπου οι σπουδαστές της σχολής του Πολεμικού Ναυτικού, σχηματίζουν τις λέξεις MAVI VATAN (Γαλάζια πατρίδα) και DHO (Deniz Harp Okulu) 1773 (έτος ίδρυσης του τουρκικού (οθωμανικού) ναυτικού).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ