Προπαγανδίζουν πάλι οι Τούρκοι! Χαρακτηρίζουν «φόβο της Κρήτης» το Ορούτς Ρέις

Must Read

«Tο ερευνητικό πλοίο Oruc Reis φοβίζει τους Έλληνες», γράφει σε δημοσίευμα της η  Ερντογανική τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», αφού, όπως αναφέρει, υπάρχει ανησυχία από ελληνικής πλευράς ότι αυτό κατευθύνεται προς Κρήτη!

Μάλιστα, ο τίτλος που επιλέχθηκε για το άρθρο ήταν ο τελείως προπαγανδιστικός και μάλλον άκυρος «Ο Φόβος της Κρήτης».

«Το Oruc Reis φοβίζει τους Έλληνες», γράφει ο μεσότιτλος, με την επισήμανση ότι καθώς τα πλοία γεωτρύπανα «Πορθητής» και «Γιαβούζ» αναμένουν νέες εντολές, το ερευνητικό Oruc Reis αναχώρησε από την Αττάλεια, συνοδεία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, χωρίς να έχει ανακοινωθεί η περιοχή της αποστολής του. «Ωστόσο, οι Έλληνες ανησυχούν, όπως σημειώνεται, ότι το τουρκικό πλοίο κατευθύνεται ανατολικά της Κρήτης».

Η «Γενί Σαφάκ», χωρίς να αναφέρει το πού θα πάει το «Ορούτς Ρέις», δημοσίευσε ένα άρθρο, στο οποίο αποκαλύπτει το πλάνο της Τουρκίας για τις έρευνες των άλλων πλοίων-γεωτρύπανων που έχουν αναλάβει δράση στην Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ, το οποίο ολοκλήρωσε τη γεώτρησή του ανοιχτά της Πάφου, ενδέχεται να επιστρέψει στην Τουρκία και να ξαναφύγει με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το Γιαβούζ, που παραμένει στην Αττάλεια, ενδέχεται να σταλεί για νέες έρευνες νοτίως της Κύπρου.    

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες δημιουργίας τετελεσμένων, που συνεχίζει ο άξονας της ελληνοκυπριακής διοίκησης και της Ελλάδας»!  

Μάλιστα, στο πλαίσιο του σχεδίου για νέες γεωτρήσεις, το ρεπορτάζ αναφέρει πως η Τουρκία «βλέπει» μέχρι και αγορά νέου ερευνητικού πλοίου-γεωτρύπανου.

Ηχηρή απάντηση της Ελλάδας

Ηχηρή απάντηση δίνει σε όλα αυτά η Ελλάδα δια στόματος του υπουργού ΥΕΘΑ.  

 «Θα πληρώσει ακριβά όποιος επιχειρήσει να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα», δήλωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής, και πρόσθεσε ότι δεν είναι στο συμφέρον κανενός (υπονοώντας την Τουρκία) να κάνει κάτι τέτοιο.

«Ο κύριος στόχος του υπουργείου Άμυνας είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. Δεν συμφέρει σε κανέναν να σκεφτεί οποιαδήποτε επιβολή εναντίον κυριαρχικών μας συμφερόντων, γιατί το κόστος που θα υποστεί θα είναι πάντα μεγαλύτερο από το οποίο όφελος σκοπεύει να προσπορίσει. Αυτή είναι η έννοια της αποτροπής. Ισχυρή αποτρεπτική ισχύς και εμπέδωση ασφαλείας στη χώρα και τους πολίτες. Υπάρχει ετοιμότητα και αξιόμαχο στις ένοπλες δυνάμεις».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε πως θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του τον Οκτώβριο στο πλαίσιο της συνεδρίασης των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ.

Τέλος, ανέφερε πως θα γίνει αναβάθμιση των F-16 και των Mirage, ενώ σύντομα θα πάρουμε και μια φρεγάτα από τη Γαλλία.

«Προχωράμε στην αναβάθμιση των F-16 στην κατηγορία viper. Θα έχει ένα επιπλέον εξαιρετικά σημαντικό αντίκτυπο, θα γίνει μέσα από τις δυνατότητες της ΕΑΒ. Είναι το πρόγραμμα που θα καταστήσει την ΕΑΒ λειτουργική, αποτελεσματική, και θα της δώσει τη δυνατότητα στο μέλλον να προσελκύσει κι άλλες τέτοιες δουλειές αναβάθμισης οπλικών συστημάτων από άλλες χώρες.

Ακομα ενισχύουμε την υποστήριξη των υπαρχόντων Μιράζ, έχει επιτευχθεί συμφωνία με τις τρεις γαλλικές εταιρείες που εμπλέκονται, τα προβλήματα που υπήρχαν φαίνονται πως μπαίνουν σε μια τροχιά επίλυσης. Ασφαλώς θέλουμε και τα αεροσκάφη Mirage στην καλύτερη δυνατή υπηρεσιακή ετοιμότητα. Είναι όπλο που ενισχύει πάρα πολύ τις δυνατότητές μας στο Αιγαίο.

Υπάρχει και το θέμα των φρεγατών τύπου Μπελαρά. Θέλουμε να αποκτήσουμε μια νέα φρεγάτα που θα παρέχει και το πλεονέκτημα της άμυνας της περιοχής με σύστημα αντιεροπορικής άμυνας βασισμένο σε προηγμένα ηλεκτρονικά μέσα. Η γαλλική πλευρά έχει αποδεχθεί το αίτημα μας, υπάρχει το ζήτημα της χρηματοδότησης που βαίνει προς επίλυση».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This