Βίντεο με τον φονιά των τουρκικών drones έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ρώσοι

Δείχνει κατάρριψη τουρκικού μη επανδρωμένου σε 18 km απόσταση

Must Read

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει αποκλειστικά, στο πεδίο της μάχης οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν ένα σύστημα κατάρριψης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με κύριο στόχο τα τουρκικά Bayraktar που επιχειρούσαν στο πλευρό των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Επιβεβαιώνεται πλέον ότι οι Ρώσοι κατάφεραν και μετέτρεψαν το υφιστάμενο αντιεροπορικό σύστημα Παντζίρ, προσαρμόζοντάς ένα καινούργιο ραντάρ το οποίο είναι σε θέση να εντοπίζει τα τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μεγάλη απόσταση και να τα καταρρίπτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, μέχρι σήμερα έχουν καταρριφθεί δεκάδες τούρκικα μη επανδρωμένα του ουκρανικού στρατού, σχεδόν το σύνολο που είχε παραδώσει η Τουρκία στην Ουκρανία. Αυτός είναι και ο λόγος της πρόσφατης αναφοράς του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος διευκρίνισε ότι τα τούρκικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν είναι εντέλει αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης.

Η είδηση πάντως προκαλεί θλίψη, διότι η ελληνική αμυντική βιομηχανία είχε αναπτύξει το ραντάρ Τηλέμαχος εδώ και χρόνια, το μοναδικό ραντάρ το οποίο μπορούσε να εντοπίσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Θα μπορούσε λοιπόν κάλλιστα να τοποθετηθεί σε ένα υφιστάμενο αντιεροπορικό σύστημα και να το κατευθύνει, όπως ακριβώς έκαναν οι Ρώσοι. Μόνο που εμείς θα το είχαμε κάνει πολλά χρόνια πριν…

Η σκηνή της κατάρριψης που φαίνεται στο βίντεο, σύμφωνα με τους Ρώσους, έγινε σε απόσταση 18 km.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This