Φαιδρότητες Οικονόμου για τα ελληνικά άρματα στην Ουκρανία: «Θα το λέγαμε…» – Το κρυφό κόστος και η… αποστρατιωτικοποίηση

Προσβάλει τη νοημοσύνη μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Ποιος θα πληρώσει τα ανταλλακτικά, την αναβάθμιση και τη συντήρηση;

Must Read

«Όταν θα έρχονταν τα καινούρια και θα φύγουν τα παλιά, θα γινόταν η ανακοίνωση», είπε ο Γιάννης Οικονόμου προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για την είδηση-βόμβα ότι η Ελλάδα θα στείλει τεθωρακισμένα BMP-1 στην Ουκρανία. Μια είδηση που δεν την μάθαμε από την ελληνική Κυβέρνηση, αλλά από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, «όλη αυτή η διαδικασία προκύπτει μετά από συνεννόηση των δύο επιτελείων Ελλάδας και Γερμανίας. Απασχόλησε λίγο την συζήτηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γερμανού Καγκελάριου, ο οποίος το είπε σε συνέντευξή του. Κοινοποιήθηκε αν θέλετε η πρόοδος των επαφών που είχαν γίνει μεταξύ των δύο επιτελείων …  Υπάρχει περίπτωση να μείνουν κρυφά αυτά τα πράγματα;»

Το ότι αυτό ήθελε προφανώς η Κυβέρνηση, να μείνει κρυφό δηλαδή, είναι μάλλον λεπτομέρεια… Χώρια που όπως είπε, υπήρχε συνεννόηση και πρόοδος στις συζητήσεις των δύο επιτελείων, όχι συμφωνία. Ωστόσο ο Σολτς ανακοίνωσε συμφωνία. Και η Ελλάδα υπάκουσε.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η συμφωνία αυτή «δεν θα κοστίσει απολύτως τίποτα στην Ελλάδα», καθώς όπως είπε η χώρα μας θα λάβει ίσο αριθμό γερμανικών τεθωρακισμένων τύπου Marder και πως οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Άμυνας μέσα στον επόμενο ένα-ενάμιση μήνα!

«Πρώτα θα έρθουν τα πιο σύγχρονα και μετά θα φύγουν τα πεπαλαιωμένα. Όχι μόνο δεν θα μας λείψουν, αλλά θα πάρουμε και πιο σύγχρονα». Δηλαδή η Ελλάδα που κόπτεται να βοηθήσει την Ουκρανία για να βρίσκεται και στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», όπως παπαγαλίζουν οι κυβερνητικοί, της στέλνει τα… παλαιωμένα προς ενίσχυση. Εκπληκτική λογική όντως.

Υπάρχει κρυφό κόστος;

Παρότι από την Κυβέρνηση λένε πως η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τίποτα γι’ αυτή την «ανταλλαγή» τεθωρακισμένων, αυξάνονται οι πληροφορίες και οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η χώρα μας θα αναλάβει να πληρώσει τα ανταλλακτικά, την αναβάθμιση και τη συντήρηση των Marder που θα παραλάβει!

Κάτι που σαφώς δεν αντιστοιχεί στο «δωρεάν» και το «απολύτως τίποτα», ενώ ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν, είναι αν τα συγκεκριμένα ΤΟΜΠ παίρνουν πυρομαχικά που παράγονται μόνο από δύο εταιρείες γερμανικών συμφερόντων.

Συν του ότι το θέμα κατά πως φαίνεται δεν είναι μόνο τι θα δώσουμε και τι θα πάρουμε αλλά η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Γιατί ό,τι φεύγει από τα νησιά, μάλλον δεν επιστρέφει κιόλας…

Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό και υποστράτηγο εν αποστρατεία Νίκο Τόσκα, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα του κόστους, «η Γερμανία δωρίζει στην Ουκρανία ελληνικά τεθωρακισμένα. Η Ελλάδα παίρνει γερμανικά, πληρώνει τα ανταλλακτικά, την αναβάθμιση και τη συντήρηση και μπαίνει χαρούμενη στη γερμανική αγορά όπλων. Ποιος είναι το κορόϊδο;»

Όπως σχολίασε ακόμα ο κ.Τόσκας στο Twitter για τη σύγκριση που έχει αρχίσει να γίνεται ανάμεσα στα δύο τεθωρακισμένα, «μπήκανε κάποιοι σε συζήτηση για το ποιο οπλικό σύστημα είναι καλύτερο. Βλέπουν το τυρί (τεχνολογία) και δεν βλέπουν τη φάκα (κόστος, εξάρτηση)».

Και προσέθεσε στο facebook με σαφή αναφορά και στην αποστρατιωτικοποίηση: «Τα ”ανατολικογερμανικά” τεθωρακισμένα BMP-1, δεκαετίας ’60, είναι όντως πολύ παλιά όμως η ανταλλαγή με τα γερμανικά (επίσης παλιά αλλά καλύτερα Marder, δεκαετίας ’70) θα μας κοστίσει σε συντήρηση, αναβάθμιση και ανταλλακτικά. Οι Γερμανοί ήθελαν εδώ και χρόνια να μας τα πασάρουν. Τώρα θα τα πάρουν από τα χωράφια που τα έχουν και θα μας τα δώσουν. Στο μεταξύ αυτά που θα δώσουμε θα αφαιρεθούν από ευαίσθητες περιοχές…»

 

Διαβάστε ακόμα:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This