Ο Τσαβούσογλου ονειρεύεται: «Στείλαμε πλοία μας στην κυπριακή ΑΟΖ και μας πήραν στα σοβαρά»

Must Read

Με το έτσι θέλω άλλαξαν τις… ισορροπίες στην κυπριακή ΑΟΖ οι Τούρκοι, όπως πιστεύει, αλλά και διαμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σε Τούρκους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στην εν λόγω συνέντευξη Τύπου, δεν θα μπορούσε, φυσικά, να μην αναφερθεί στην ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό.

υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, λοιπόν, δήλωσε:

«Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο δύο είναι τα ζητήματα. Το ένα είναι οι πηγές υδρογονανθράκων. Στέλνοντας τα πλοία μας εκεί, αλλάξαμε τις ισορροπίες. Μέχρι σήμερα λέγαμε στην ε/κ πλευρά, στην Ελλάδα και στη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ε.Ε. και της εγγυήτριας χώρας Αγγλίας, ότι πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες του ε/κ τομέα και ότι αυτές θα πρέπει να συνεχιστούν μόνο αφού διασφαλιστούν τα δικαιώματα του τ/κ λαού, αλλά μέχρι σήμερα οι εκκλήσεις μας δεν έχουν εισακουστεί. Μάλλον δεν μας είχαν πάρει στα σοβαρά, αλλά όταν στείλαμε τα πλοία μας, τότε κατάλαβαν πόσο σοβαροί είμαστε».

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε επίσης πως η Τουρκία θα ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό σε άλλη βάση, αφού οι προηγούμενες υπήρξαν αποτυχημένες:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις από το σημείο που είχαμε μείνει στο Κραν Μοντάνα. Διότι το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη αποτυχία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This