Ξανά στους 15 μήνες η κοινωνική θητεία για αντιρρησίες συνείδησης

Must Read

Επανέρχεται στους 15 μήνες η διάρκεια της πλήρους εναλλακτικής υπηρεσίας των αντιρρησιών συνείδησης, με την κυβέρνηση, μέσω απόφασης των Στεφανή – Σκυλακάκη, να ακυρώνει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ψηφιστεί λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Με τη ρύθμιση του τέως αναπληρωτή υπουργού, Παναγιώτη Ρήγα, που έγινε προεκλογικώς προς τέρψιν του… αριστερού κοινού της τότε κυβέρνησης, είχε μειωθεί στους 12 μήνες η κοινωνική θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης. Με αυτόν τον τρόπο είχε εξισωθεί η διάρκεια της κοινωνικής με αυτήν της κανονικής στρατιωτικής θητείας, ενώ ταυτόχρονα με την ίδια ρύθμιση είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες η εναλλακτική υπηρεσία στους αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι ήταν υπόχρεοι μειωμένης στρατιωτικής θητείας (εννέα και έξι μηνών), και κατά δύο μήνες όσων υποχρεούνταν να υπηρετήσουν στρατιωτική υπηρεσία τριών μηνών. Η επαναφορά της πλήρους εναλλακτικής υπηρεσίας των αντιρρησιών συνείδησης έγινε με απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, και υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, η οποία δημοσιεύτηκε χθες στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ). Συγκεκριμένα ορίζεται: «Οι αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία, απολύονται οριστικά μετά τη συμπλήρωση του παρακάτω χρόνου υπηρεσίας: Δεκαπέντε μηνών όσοι θα ήταν υπόχρεοι πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, αν υπηρετούσαν ενόπλως. Δώδεκα μηνών, όσοι θα ήταν υπόχρεοι μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης εννέα μηνών, αν υπηρετούσαν ενόπλως. Εννέα μηνών, όσοι θα ήταν υπόχρεοι μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης έξι μηνών, αν υπηρετούσαν ενόπλως. Πέντε μηνών, όσοι θα απολύονταν οριστικά από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αν εκπλήρωναν ενόπλως τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση, μετά τη συμπλήρωση χρόνου πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας τριών μηνών».

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το ΦΕΚ, όσοι παρουσιάστηκαν ή επαναπαρουσιάστηκαν σε φορείς του δημόσιου τομέα για εκπλήρωση εναλλακτικής υπηρεσίας πριν από τη χθεσινή ημερομηνία, που δημοσιεύθηκε η απόφαση, απολύονται οριστικά μετά τη συμπλήρωση του χρόνου πραγματικής εναλλακτικής υπηρεσίας, όπως αυτός έχει καθοριστεί με τις διατάξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This