Έχει και άποψη ο γραφικός Τσαβούσογλου: Για τα… σκουπίδια η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Must Read

Στο περιθώριο των σχεδίων για επιθέσεις σε κουρδικούς στόχους, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν παραλείπει να κάνει και την άλλη του δουλειά: να απειλεί και να υποτιμά Ελλάδα και Κύπρο.

Αυτή τη φορά μας διαμήνυσε ότι για την Τουρκία το ανακοινωθέν της συνόδου στο Κάιρο (8/10), όπου συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος, «δεν έχει κανένα νόημα και αξία». Υπενθυμίζεται ότι στο κοινό ανακοινωθέν οι τρεις χώρες καταδικάζουν τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ όσο και στο Αιγαίο.

«Αυτό το ανακοινωθέν είναι άλλο ένα παράδειγμα της προσπάθειας του διδύμου Ελλάδας/Ελληνοκυπρίων να εντάξουν τις χώρες της περιοχής στις παράνομες, μαξιμαλιστικές και μη συμβιβάσιμες πολιτικές τους», μας πληροφόρησε.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται -άκουσον άκουσον- πως «το δίδυμο Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων αγνοεί τη βασική αρχή της ορθότητας Σύμβασης Θαλάσσιου Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών».

«Οι μαξιμαλιστικές πολιτικές τους έχουν δημιουργήσει αποτελέσματα, τα οποία είναι εναντίον της Αιγύπτου στο θέμα της δικαιοδοσίας θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Η Αίγυπτος κλείνει τα μάτια της στην εκμετάλλευση της κατάστασης από το δίδυμο Ελλήνων/Ελληνοκυπρίων. Η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται  τα δικαιώματα της, όπως κι αυτά των Τουρκοκυπρίων.

Η Άγκυρα, εκτός από τους Ελληνοκυπρίους, είναι έτοιμη να συζητήσει με όλες τις χώρες της περιοχής για τον καθορισμό θαλάσσιων περιοχών ευθύνης σύμφωνα με την αρχή της ορθότητας. Οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να απευθυνθούν στους Τουρκοκύπριους. Η πρόταση των Τουρκοκυπρίων με ημερομηνία 13η Ιουλίου του 2019 είναι μια ευκαιρία για την επίλυση της υπόθεσης των υδρογονανθράκων  στην Κύπρο και της εκμετάλλευσης τους» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Στηρίζετε την τρομοκρατία και τους Κούρδους στη Συρία»

Η Τουρκία κατηγόρησε και τις τρεις χώρες πως στηρίζουν την τρομοκρατία, υποστηρίζοντας τις θέσεις των Κούρδων της Συρίας!

«Αρνούμαστε ξεκάθαρα όλες τις αβάσιμες κατηγορίες που υπάρχουν στο ανακοινωθέν  εναντίον της χώρας μας στο ζήτημα της Συρίας. Η Τουρκία ως χώρα, η οποία έχει επηρεαστεί από την τρομοκρατία περισσότερο από όλες τις χώρες, δεν θα διστάσει να συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εθνική της ασφάλεια τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο. Κι αυτό το αποδεικνύει με την επιχείρηση, την οποία ξεκίνησε σήμερα (σ.σ. χθες). Απέχει από την πραγματικότητα η ρητορική που κάνει αναφορά για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας από τα μέρη τα οποία υπηρετούν στην διαχωριστική γραμμή της τρομοκρατικής οργάνωσης PYD-YPG. Οι κύκλοι, οι οποίοι εξυπηρετούν το στόχο του διαμελισμού της Συρίας και το κάνουν αυτό μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων, θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν στάση στο ζήτημα αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This