Αίσχος Ερντογάν: Ειρωνεύεται Ελλάδα-Ευρώπη και απειλεί να ανοίξει τις… πόρτες! Οργή από το ΝΑΤΟ

Must Read

Τις διαμαρτυρίες της Ελλάδας και της ΕΕ του σχετικά με το μεταναστευτικό απέρριψε ο πρόεδρος της Τουρκίας με δηλώσεις του.

«Από την αρχή της συριακής κρίσης, ενώ αγκαλιάσαμε τους πρόσφυγες, προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τα σύνορά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για «υποκρισία» ως προς το μεταναστευτικό.

«Όταν 100 άνθρωποι φθάνουν στην Ελλάδα από τη θάλασσα, μας παίρνουν τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες. Αλλά εδώ υπάρχουν 4 εκατομμύρια» έσπευσε να προσθέσει ο Ερντογάν, σύμφωνα με τη «Hurriyet».

«Όταν λέμε ότι θα ανοίξουμε τις πόρτες, εξάπτονται. Μην εξάπτεστε. Όταν έρθει η ώρα, οι πόρτες θα ανοίξουν. Θα ανοίξουν», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε εκδήλωση για τους νεοεκλεγέντες διοικητές των επαρχιών της Τουρκίας στην Άγκυρα.

Τόνισε παράλληλα, ότι «δεν έχουν αξία οι δηλώσεις από την Ευρώπη, η οποία μυρίζει υποκρισία». «Το τέλος της Ευρώπης θα έρθει από την ανειλικρίνειά της και την διπλοπροσωπία της. Δείτε το Brexit. Άντε να δούμε, φιλοξενείστε κι εσείς εκατοντάδες χιλιάδες (πρόσφυγες). Για να δούμε, πως θα τα καταφέρετε κι εσείς», είπε.

Οργισμένο το ΝΑΤΟ με την Τουρκία

Οργισμένο είναι το ΝΑΤΟ με την Τουρκία όσον αφορά την εισβολή στη Συρία.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναγνωρίζει, τις εντάσεις που προκλήθηκαν στο πλαίσιο της Συμμαχίας. «Οι διαφωνίες ανάμεσα σε συμμάχους δημιουργούν προβλήματα. Είναι γι΄αυτό που έχουμε ανάγκη μια ειλικρινή και ανοικτή συζήτηση και η σύνοδος των υπουργών Άμυνας σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες θα το επιτρέψει», εκτίμησε.

Οι συζητήσεις θα «είναι δυνατές», αλλά «δεν τίθεται θέμα να τσακωθούμε», σχολίασε υψηλόβαθμος διπλωμάτης. «Δεν υπάρχει θέμα να επιβάλουμε κυρώσεις στην Άγκυρα ή να αποκλείσουμε την Τουρκία, δεν υπάρχει διαδικασία γι΄αυτό», υπενθύμισε.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ Έσπερ επιβεβαίωσε την προσέγγιση αυτή. «Η Τουρκία πηγαίνει σε άσχημη κατεύθυνση σε πολλά θέματα» και «μας έχει βάλει σε μια τρομερή κατάσταση με την αδικαιολόγητη επιχείρησή της στη Συρία», είπε κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες.

Η Άγκυρα πολλαπλασιάζει τις χειρονομίας δυσπιστίας απέναντι στη Συμμαχία. Έτσι, η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει από τη Ρωσία το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S-400 παρά τις διαμαρτυρίες των συμμάχων και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνήψε συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να ελέγξει το τμήμα του εδάφους της Συρίας που κατέλαβε από τους Κούρδους στα σύνορα με την Τουρκία.

Η στάση αυτή εξόργισε τους εταίρους στο ΝΑΤΟ και η Άγκυρα δεν θα ξεφύγει από τις επικρίσεις. «Η αξιοπιστία του ΝΑΤΟ επιβάλλει ειλικρίνεια. Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην συνέβη τίποτα» επέμεινε ο εκπρόσωπος μιας ευρωπαϊκής χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This