Είναι δυνατόν; Στο Στρατοδικείο ο αλεξιπτωτιστής τού «Μακεδονία ξακουστή»

Must Read

Στο εδώλιο του Στρατοδικείου Λάρισας αναμένεται να καθίσει στις 5 Νοεμβρίου ο έφεδρος πρώην αλεξιπτωτιστής Μανώλης Μπούχλης, ο οποίος σε βίντεο που αναρτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2019 σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης φαινόταν να τραγουδά το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» κατά τη διάρκεια πτώσης του με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο.

Το βίντεο είχε γίνει viral, ενώ είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, αφού πολλοί θέλησαν να το συνδέσουν με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Ιούνιο του 2018 στο ορεινό χωριό Ψαράδες της Φλώρινας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Γενικό Επιτελείο Στρατού να ζητήσει άμεσα τη διοικητική εξέταση του θέματος.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα flashnews.gr σχετικά για την κλήτευση την οποία δέχτηκε ο Χανιώτης πρώην αλεξιπτωτιστής, που έχει ολοκληρώσει τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού, εξήγησε:

«Σύμφωνα με το κλητήριο, δικάζομαι για το γεγονός ότι κρατούσα κινητό και τραβούσα βίντεο, για ζήτημα της σωματικής ακεραιότητας των υπόλοιπων στρατιωτών και για εθνικό ζήτημα, καθώς υποτίθεται ότι φαίνεται στρατιωτικό υλικό και περιοχή που μπορούν να δουν και να πάρουν άλλες χώρες».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η ποινή που μπορεί να του επιβληθεί μπορεί να φτάσει ακόμα και τη φυλάκιση με αναστολή.

Ο Μανώλης Μπούχλης είχε δώσει, μάλιστα, λίγο διάστημα μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, τη δική του απάντηση σε όλους εκείνους που προσπάθησαν να κατακρίνουν την πράξη του αυτή, μέσα από μια ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Η πράξη μου που τόσο έχει συζητηθεί αφορούσε όλα όσα το ηθικό μου, η περηφάνια μου, η αφοσίωσή μου και το σθένος, το ηθικό μου ανάστημα μου υπαγόρευσαν». Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «η εκπαίδευσή μου έχει ολοκληρωθεί και μου έχει απονεμηθεί τόσο το πτυχίο όσο και η ακριβή μας Πουλάδα, το σήμα των Αλεξιπτωτιστών». Στην ανάρτησή του αυτή δήλωνε έτοιμος να αποδεχθεί την «όποια τιμωρία από τους ανωτέρους μου, την όποια απόφασή τους και είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου για ό,τι μου αιτηθεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This