29-5-2020

Αθωώθηκε για το «Μακεδονία ξακουστή» ο πρώην καταδρομέας Εμ. Μπούχλης

Παμψηφεί αθωώθηκε από το Στρατοδικείο Λάρισας ο πρώην καταδρομέας, Εμμανουήλ Μπούχλης, που στη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο, τον περασμένο Μάρτιο, τραγουδούσε, βιντεοσκοπώντας, το γνωστό εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στη συνέχεια στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebooκ, είχε προκαλέσει σάλο και το ΓΕΣ τότε είχε διατάξει να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται στην παραβίαση των σχετικών κανόνων ασφαλείας.

Ο ίδιος πάντως σε άλλη του ανάρτηση στο Facebook είχε γράψει: «Σέβομαι και τιμώ τις ένοπλες Δυνάμεις. Σέβομαι και τιμώ τους αξιωματικούς και εκπαιδευτές μου, σέβομαι και τιμώ όλα όσα προσφέρουν στην πατρίδα, την κοινωνία και την κάθε οικογένεια ξεχωριστά, η ύπαρξη και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα σώματα και τα όπλα. Αισθάνομαι βαθιά μέσα στο μυαλό και την καρδιά μου, ότι δεν ατίμωσα τίποτε, δεν ντρόπιασα κανέναν, δεν απειλήθηκε ουδείς, δεν στεναχώρεσα έστω και έναν Έλληνα ένστολο ή μη. Η πράξη μου που τόσο έχει συζητηθεί, αφορούσε όλα όσα το ηθικό μου, η περηφάνια μου, η αφοσίωση μου και το σθένος, το ηθικό μου ανάστημα μου υπαγόρευσαν. Αποδέχομαι την όποια τιμωρία από τους ανωτέρους μου, την όποια απόφαση τους και είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου για ό,τι μου αιτηθεί».

Ο πρώην καταδρομέας δικάστηκε για το γεγονός ότι κρατώντας το κινητό για τη βιντεοσκόπηση έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των υπολοίπων στρατιωτών, καθώς και για εθνικό ζήτημα, καθώς φαίνεται στρατιωτικό υλικό και περιοχή που μπορούν να δουν και να πάρουν άλλες χώρες.

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά από την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, ο Μπούχλης κάθισε στο εδώλιο του Στρατοδικείου Λάρισας, η έδρα του οποίου τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW