Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Ο προκλητικός Οκτάι σε Τουρκοκύπριους: «Είναι δικά σας τα εδάφη, δεν είστε φιλοξενούμενοι…»

Ταύτισε την Τουρκία με την Κύπρο και δεν… άνοιξε ρουθούνι…

Ή που έχουμε γίνει… τέρατα ψυχραιμίας από τις αλλεπάλληλες προκλήσεις των Τούρκων ή που γίναμε ανεκτικοί, μαλθακοί και υποχωρητικοί ακόμα κι όταν πρόκειται για τα δίκαιά μας…

«Τουρκία ισχυρή και όρθια στα πόδια της, σημαίνει πως και η Κύπρος θα είναι ισχυρή και όρθια στα πόδια της», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, από την Άγκυρα, όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ της Κύπρου.

Ο Οκτάι, όπως αναφέρει η σελίδα philenews.com, είπε πως η πολιτική ισότητα είναι εκ των ων ουκ άνευ για την επίλυση του Κυπριακού. Σε συνάντησή τους με νέους Τουρκοκύπριους που επισκέφθηκαν το προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι «είναι σημαντικό οι νέοι τόσο στην Τουρκία όσο και στην Κύπρο (Κατεχόμενα) να αναλάβουν ρόλο στην πολιτική και να επιδείξουν όρθια στάση για τις λύσεις των προβλημάτων», προσθέτοντας ότι οι νέοι θα συμβάλουν στην οικοδόμηση ισχυρών γεφυρών μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας.

«Οι νέοι της ‘τδβκ’ (σ.σ. του ψευδοκράτους) δεν έχουν θέση μόνο στο νησί, αλλά τα 780 χιλιάδες χλμ εδάφη της πατρίδας είναι και δικά σας. Αυτή τη στιγμή είστε στο σπίτι σας, δεν είστε φιλοξενούμενοι», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Για το μέλλον σας πρέπει να έχετε οι ίδιοι λόγο. Αυτό είναι ανθρώπινο. Υπάρχουν υδρογονάνθρακες. Βλέπετε από πού προέρχεται το ενδιαφέρον για την περιοχή. Αυτό είναι κάτι που συζητείται σήμερα, αλλά είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αφού στο νησί υπάρχουν δύο λαοί πρέπει να γίνει αυτός ο δίκαιος διαμοιρασμός. Αυτή η ευημερία είναι εκείνων που ζουν στο νησί και πρέπει να μοιραστεί ισότιμα στις δύο πλευρές».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος συνέχισε τις προκλητικές δηλώσεις του, λέγοντας πως «η πατρίδα στην οποία ζούμε δεν αποτελείται μόνο από έδαφος, είναι ένα ιερό μέρος το οποίο έχουμε ποτίσει με αίμα σε κάθε του εκατοστό. Και η Κύπρος είναι έτσι. Το να είναι ισχυρή η Τουρκία όρθια στα πόδια της, σημαίνει ότι είναι ισχυρή η Κύπρος, όρθια στα πόδια της. Είναι πολύ μα πολύ σημαντικό για μας να έχετε αυτοπεποίθηση και να έχετε το κεφάλι σας ψηλά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ