Στην Αττάλεια το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»

Must Read

Στην Αττάλεια έπιασε λιμάνι το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ». Εκεί θα παραμείνει μέχρι το καθεστώς Ερντογάν να αποφασίσει πώς και πού θα το χρησιμοποιήσει.

Καθώς τα δεδομένα στην Κωνσταντινούπολη άλλαξαν μετά το ατυχές για τον Ερντογάν αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και με δεδομένο ότι αναμένεται συνάντησή του με τον Τραμπ στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας στις 28 Ιουνίου, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα ακολουθήσει.

Το αν ο Ερντογάν θα σκληρύνει τη στάση του ή όχι μάλλον θα το διαπιστώσουμε σύντομα…

Η πρόθεση της τουρκικής πλευράς, πάντως, όπως έχει γίνει γνωστό, ήταν να κατευθυνθεί το «Γιαβούζ» προς τη θαλάσσια περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά την πλεύση του παράλληλα με τα τουρκικά παράλια, το γεωτρύπανο συνόδευε μια τουρκική φρεγάτα κι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος για εναέρια επιτήρηση.

Τόσο το γεωτρύπανο όσο και τα συνοδευτικά πλοία δεν ξέφυγαν λεπτό από το άγρυπνο βλέμμα του ελληνικού στόλου.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This