Τετάρτη 23/6/2021

Προκαλεί ο Ερντογάν: «Εμείς συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις!» – Τσίπρας: «Αν δεν σταματήσετε θα υπάρξει τίμημα…»

Μετά το… χαστούκι στο δήμο Κωνσταντινούπολης ο προκλητικός Ερντογάν ψάχνει τρόπους να αλλάξει την ατζέντα και να ενισχύσει το προφίλ του απέναντι στους συμπατριώτες του.

Ο… σουλτάνος, για μια ακόμη φορά, υψώνει εθνικιστικές… κορώνες απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Ο,τι και να λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός, εμείς θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις».

Ο Ερντογάν, μάλιστα, έχει το θράσος να δηλώνει πως με την κίνησή του αυτή: «υποστηρίζω τα δικαιώματα των Τούρκων στην περιοχή»

«Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

«Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης που αγνοεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

«Τσίπρας: Αν δεν σταματήσουν θα υπάρξει τίμημα…»

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του Ερντογάν και απάντησε με… απειλή στις απειλές του «σουλτάνου». Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο και μιλώντας στα στελέχη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου τόνισε:

«Πρέπει να σταματήσουν εδώ οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου γιατί θα υπάρξει σοβαρό τίμημα ως προς την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συνεργασία, αλλά και στις ευρωτουρκικές σχέσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν λέει κάποια πράγματα, μιλάει τη γλώσσα του Διεθνούς Δικαίου, δεν έχει κανένα νόημα η τακτική κλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ