Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Σε νεκροταφείο «έθαψαν» το κλεμμένο όπλο του εθνοφύλακα στην Ορεστιάδα

Πεταμένο στο νεκροταφείο της Κλεισσούς βρέθηκε το όπλο τύπου G3, που είχε κλαπεί από το σπίτι εθνοφύλακα, στην περιοχή της Ορεστιάδας.

Ένας πολίτης, που επισκέφθηκε το κοιμητήριο, είδε το όπλο και ειδοποίησε το τοπικό τμήμα Ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στην Ορεστιάδα: Εκλάπη οπλισμός εθνοφύλακα των τεθωρακισμένων 

Όπως φάνηκε από την έκβαση της κατάστασης, ο διαρρήκτης μάλλον φοβήθηκε από την έκταση που πήρε το θέμα και «ξεφορτώθηκε» το όπλο σε σημείο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του νόμιμου κατόχου του, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στο Αυτόφωρο (από τα κρατητήρια) με την κατηγορία της πλημμελούς φύλαξης οπλισμού.

Ο εθνοφύλακας του ΤΕΘ Ορεστιάδας, που είναι και αγρότης, είχε καταγγείλει χθες ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης και ενώ επέστρεφε από το χωράφι του, βρήκε το σπίτι του παραβιασμένο και το όπλο να λείπει. Η απώλεια υπηρεσιακού οπλισμού είχε κινητοποιήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019, βρέθηκε στην περιοχή της Ορεστιάδας ο οπλισμός η απώλεια του οποίου είχε αναφερθεί τις πρωινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου 2019, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Εισαγγελίας, της Ασφάλειας και της Στρατιωτικής Υπηρεσίας της περιοχής.

Συνταγματάρχης (ΑΣ) Ιωάννης Χειμαριός
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ