Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Με τραγική καθυστέρηση η ελληνική αντίδραση στην ωμή τουρκική αμφισβήτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ

Ορισμένοι στην κυβέρνηση μάλλον έχουν δει την άσκηση εξωτερικής πολιτικής με πολύ μεγάλη ελαφρότητα, εκτός κι αν υπάρχει κάτι άλλο που η κυβέρνηση το κρύβει από τον ελληνικό λαό. Από τη μία έχουμε τον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, Θάνο Ντόκο, να μιλάει για διμερείς διαφορές με την Τουρκία και να καλεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, να τα βρούμε και από την άλλη, το υπουργείο Εξωτερικών, που απαντάει στην ωμή πρόκληση-αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο, όπως εκφράστηκε από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στα Η.Ε., με τραγική καθυστέρηση.

Δείτε επίσης: Νέα τουρκική πρόκληση: Ανακοίνωσαν στον ΟΗΕ πως δεν αναγνωρίζουν ούτε Κυπριακή ΑΟΖ ούτε ελληνική υφαλοκρηπίδα

Μα είναι δυνατόν το ΥΠΕΞ να μη γνωρίζει την από 13 Νοεμβρίου επιστολή του Τούρκου μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ; Προφανώς και όχι. Γιατί, λοιπόν, αποφάσισε να απαντήσει μόλις χθες και αφού δημοσιοποιήθηκε το θέμα; Από τη στιγμή που το υπουργείο Εξωτερικών αναγνωρίζει (όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του) πως η τουρκική επιστολή συνιστά ανοιχτή παρέμβαση στο δικαίωμα της Ελλάδας να συνομολογεί συμφωνίες οριοθέτησης με τρίτα κράτη και είναι παράνομη όφειλε να έχει απαντήσει από την πρώτη στιγμή. Η άσκηση εξωτερικής πολιτικής δεν υπαγορεύεται από δημοσιεύματα. Επιτέλους, τουλάχιστον στα μείζονα εθνικά ζητήματα ας βάλουμε μια κόκκινη γραμμή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ