Προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων υπουργών Άμυνας και Ενέργειας: «Από Αττάλεια ως Τρίπολη θα ζητάτε την άδειά μας»

Must Read

Έχει γίνει συνήθεια πλέον οι τουρκικές προκλήσεις. Από τον Ερντογάν, στον Τσαβούσογλου, μετά η… σκυτάλη στον… Ακάρ και τούμπαλιν. Έτσι, η σειρά έφτασε στον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας τον Χουλουσί Ακάρ, που δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένων και των περιχώρων της Κύπρου και των αιθέρων μας.

Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση. Κανείς να μην περιμένει ότι θα υποχωρήσουμε. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τις απόψεις μας και τις θέσεις μας σε αυτό το θέμα. Δεν εποφθαλμιούμε τα δίκαια κανενός. Όταν λέμε ότι επιθυμούμε τις σχέσεις καλής γειτονίας και ότι δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως απειλή, αλλά ούτε ως υποχώρηση και αδυναμία».

Ακόμα πιο προκλητική δήλωση έκανε ο  Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ. «Όλες οι δραστηριότητες από την Αττάλεια μέχρι την Τρίπολη θα υπόκεινται στην έγκριση της Τουρκίας και της Λιβύης», είπε.

Ο Φατίχ Ντονμέζ διευκρίνισε ότι «όλοι οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου και όλα τα έργα που περνούν από την περιοχή, θα πρέπει να παίρνουν πλέον άδεια από αυτές τις δύο χώρες. Δεν  θα αφήσουμε μόνη της τη Λιβύη. Πρέπει να παράσχουμε πλήρη στήριξη στην κεντρική κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This