Κυριακή 20/6/2021

Σεισμικές έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα ετοιμάζουν οι Τούρκοι

Σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές που… χάρισαν μόνοι τους στο κράτος τους με το μνημόνιο που συνυπέγραψαν με τη Λιβύη, αγνοώντας επιδεικτικά τα ελληνικά νησιά, προανήγγειλαν οι Τούρκοι δια στόματος του πλέον αρμόδιου υπουργού τους για τα ζητήματα των υδρογονανθράκων, Φατίχ Ντονμέζ.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο, είπε ότι αμέσως μετά την πρωτοχρονιά η Τουρκική Εταιρεία Ερευνών Πετρελαίου θα ξεκινήσει έρευνες στις εν λόγω περιοχές.

Δείτε επίσης: Διπλή πρόκληση από την Τουρκία: Κι άλλη παράνομη NAVTEX σε ελληνική AOZ – Συνεχίζει τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

«Το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε με τη Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», τόνισε ο Ντονμέζ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ