Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

«Άδειασε» τον Ερντογάν και τη… συμφωνία του ακόμα και δικός του διπλωμάτης

Ακυρώνει το μνημόνιο που υπέγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Λίβυο πρωθυπουργό και Τούρκος διπλωμάτης. Υποστηρίζει πως η συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών που συνήψαν Τουρκία και Λιβύη είναι υπερβολική και χωρίς νομική βάση.

Με δηλώσεις του στο αραβόφωνο δίκτυο Ahval, ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης και εμπειρογνώμονας σε θέματα διεθνούς ναυτικού δικαίου Γιουνούς Εμρέ Ατσιγιονούλ κάνει λόγο για μια συμφωνία σε μεγάλο βαθμό άνευ αντικειμένου.

Δείτε επίσης: Ο Παναγιωτόπουλος δίνει «μποναμά» στους στρατιωτικούς – Έκτακτο επίδομα 120 ευρώ

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του αραβόφωνου δικτύου Ντέιβιντ Λεπέσκα, ο Τούρκος αξιωματούχος εξήγησε ότι η συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών που συνήψαν οι δύο χώρες δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο.

«Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος έχει λίγους εμπειρογνώμονες επί των διεθνών θεμάτων» επισήμανε.

Πρόκειται για μία «φίλια» μαχαιριά στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τη στιγμή που διογκώνεται το κίνημα κατά της συμφωνίας που υπέγραψε με τη Λιβύη, όπως και κατά της απόφασής του να στείλει στρατεύματα προς ενίσχυση της κυβέρνησης της Τρίπολης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ