Δευτέρα 14/6/2021

Προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου! Έμμεσες απειλές των Τούρκων πως θα μας κάνουν Συρία…

Σε περίεργες και εμμέσως απειλητικές, εναντίον της χώρας μας, δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Αττάλεια  είπε:«Υπάρχουν χώρες που θέλουν να μετατρέψουν την Λιβύη σε μια νέα Συρία. Εάν η σημερινή Λιβύη γίνει έτσι, τότε θα έρθει η σειρά σε άλλες χώρες της περιοχής να γίνουν όπως η Συρία»

Και συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία κάνει τα πάντα για να μην κυλιστεί στο χάος η Λιβύη. Βέβαια η Λιβύη βρίσκεται στο χάος από την πτώση του καθεστώτος Καντάφι, όπως και η Συρία, όπως και όλες οι χώρες στις οποίες αναπτύχθηκαν Ισλαμιστικά κινήματα αλλά η Τουρκία υποστήριξε και υποστηρίζει σταθερά αυτά τα κινήματα. Αυτό ξέχασε βέβαια να το αναφέρει ο Τούρκος υπουργός.

Συνεπώς η αναφορά του στην συνοχή της Λιβύης είναι για γέλια. Τους Τούρκους απλώς ενδιαφέρει να έχουν μια ισλαμιστική κυβέρνηση μαριονέτα στην Τρίπολη για να μπλοκάρουν τον Eastmed. Γιατί εκεί είναι όλο το παιχνίδι και γι αυτό καίγονται για το σύμφωνο με την κυβέρνηση του Αλ Σαράτζ.

Εκείνο όμως που έχει ενδιαφέρον είναι οι έμμεσες απειλές πως το χάος του εμφυλίου της Συρίας θα μεταφερθεί στις χώρες που αντιτίθενται στην κυβέρνηση Σαράτζ και στην συμφωνία της με την Τουρκία. Αυτές οι χώρες είναι δυο. Εμείς και η Αίγυπτος.

Πως θα μπορούσε αυτό να γίνει; Οι Τούρκοι έχουν την τεχνογνωσία. Έχουν υποστηρίξει του τρομοκράτες του Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού στους κόλπους του οποίου γεννήθηκε το ΙSIS. Επίσης έχουν τον τρόπο να ελέγχουν τις λεγόμενες προσφυγικές ροές ανοίγοντας και κλείνοντας την στρόφιγγα κατά το δοκούν και σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους.

Μπορούν λοιπόν, τον ξέρουν τον τρόπο άλλωστε καλά, να μας στείλουν εδώ πεσκέσι μερικές εκατοντάδες έμπειρους Ισλαμιστές τρομοκράτες. Και αυτοί συνεπικουρούμενοι από τους τραγικά αφελείς( στην καλύτερη περίπτωση αφελείς γιατί υπάρχουν και άλλες εκδοχές…) αλληλέγγυους μπορούν να πάρουν χαρτιά και νόμιμα πλέον να αρχίσουν την δράση τους με δολιοφθορές και χτυπήματα μέσα στο έδαφος της χώρας μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν από μαχητές του Συριακού εμφυλίου που μπήκαν στην Ευρώπη περνώντας πρώτα από την χώρα μας, ως κακόμοιροι «πρόσφυγες».

Όσο  τα σύνορα παραμένουν διάτρητα κινδυνεύουμε αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταλάβουμε…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ