Πέμπτη 24/6/2021

Προκλητικός και πάλι ο Τσαβούσογλου: «Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο χωρίς καθορισμένη κυριαρχία!»

Για… νησιά των οποίων η κυριαρχία δεν έχει καθοριστεί από τη συνθήκη της Λωζάνης έκανε λόγο ο για ακόμα μια φορά προκλητικός Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος, φυσικά, σε ελληνικά νησιά.

Ο Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη 3 ωρών ανέφερε πως «υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε να ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση όπως στο Καρντάκ (Ίμια), γι’ αυτό τον λόγο συζητάμε με την Ελλάδα αυτά τα ζητήματα».

Ακόμα, ο Τούρκος υπουργός μίλησε και για το γεγονός πως οι χώρες που εμπλέκονται στον αγωγό Eastmed, τον αγωγό φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη, «πρέπει να πάρουν την άδειά μας, καθώς αυτός θα περάσει από την υφαλοκρηπίδα μας. Χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αυτό το έργο».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ