Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Αν χρειαστεί, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα»!

Must Read

«Η Ελλάδα είναι μια «γέφυρα» που έχει τη δυνατότητα να ενώνει φίλους και συμμάχους με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αφού ολοκληρώθηκε η τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης του Στρατού Ξηράς με την ονομασία «Χρυσόμαλλο Δέρας» στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην οποία άσκηση συμμετείχαν στρατιωτικά τμήματα των ΗΠΑ, καθώς και βαλκανικών χωρών.

Η τελική φάση της πολυεθνικής στρατιωτικής άσκησης «Χρυσόμαλλο Δέρας» εκτελέστηκε με επιτυχία στο πεδίο βολής Ασκού – Προφήτη, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του διοικητή του Γ΄ Σ.Σ., αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Κούτρα, στελεχών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμενων, των ενόπλων δυνάμενων των συμμετεχόντων χωρών, καθώς και Ελλήνων και ξένων παρατηρητών. Στην άσκηση συμμετείχαν με ένοπλα τμήματα και εξοπλισμό δυνάμεις του Στρατού Ξηράς από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Ρουμανία.

«Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι δυνάμεις αποτροπής, ασφάλειας, συνεργασίας και είναι δυνάμεις ειρήνης τελικά, γιατί αυτό επιδιώκουμε. Από την άλλη πλευρά, να είστε βέβαιοι ότι, εάν χρειαστεί, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσουμε και να υπερασπίσουμε την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία και τελικά τα συμφέροντα του έθνους και της πατρίδος» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του Γενικού επιτελείου Στρατού κ. Φλώρος.

Στόχος της άσκησης, το σενάριο της οποίας προέβλεπε συνδυασμένες ενέργειες στρατιωτικών τμημάτων από τις συμμετέχουσες χώρες, ήταν η ανταλλαγή εμπειριών, η σύσφιγξη σχέσεων και η ανάδειξη της δυνατότητας συντονισμένης δράσης και συνεργασίας δυνάμεων στο πλαίσιο ειρηνευτικών ή επιχειρησιακών αποστολών. Τον συντονισμό είχε το Γ΄ Σ.Σ., με τη συνεργασία τμημάτων της 1ης Μεραρχίας Πεζικού και της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας.

Δείτε επίσης: Αποσύρει τις δυνάμεις του από τον Έβρο ο Ερντογάν και τις μετακινεί στο Ιντλίμπ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This