Νέα σκοπιανή πρόκληση: Ίδρυσαν στη Γερμανία «Κεντρικό Συμβούλιο Μακεδόνων»

Must Read

Ούτε κουβέντα δεν μπορεί να πει η χώρα μας -χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών- για την κίνηση Σκοπιανών να ιδρύσουν στη Γερμανία το «Κεντρικό Συμβούλιο Μακεδόνων». Ονομασία που επελέγη προφανώς για να αναδίδει ένα σαφές αλυτρωτικό άρωμα και στην οποία δεν μπορεί η χώρα μας να φέρει αντίρρηση, διότι ο εθνικός προσδιορισμός των κατοίκων του γειτονικού κρατιδίου είναι πια το «Μακεδόνες»· έτσι τυπικά η συγκεκριμένη ονομασία δεν παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που προσβάλλει εκατομμύρια Ελληνες Μακεδόνες.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος εγκρίθηκε από δικαστήριο του Βερολίνου και στους στόχους που περιγράφονται στο καταστατικό του περιλαμβάνει τη διατήρηση και εξάπλωση του «μακεδονικού» πολιτισμού, την υποστήριξη «μακεδονικών συλλόγων» για εκπλήρωση των στόχων τους και άλλα σχετικά. Αποφεύγεται σε αυτό το ίδιο καταστατικό τεχνηέντως η χρήση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία» και χρησιμοποιούνται παντού παράγωγα του όρου «Μακεδονία».

Εφόσον κάποιος θεωρεί ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεσμεύει το ελληνικό κράτος, δεν μπορεί κανείς να τους πει τίποτε, διότι αυτό που κάνουν στηρίζεται ακριβώς σε αυτήν. Είναι ο περίφημος εθνικός προσδιορισμός, τον οποίο με τόση γαλαντομία παραχώρησε ο κ. Κοτζιάς μαζί με τον κ. Τσίπρα στους γείτονες και αποδέχθηκε ως «τετελεσμένο» η νυν κυβέρνηση.

Ως κερασάκι στην τούρτα και προκειμένου να δείξουν τις πραγματικές τους προθέσεις, στην πρώτη φωτογράφιση του συλλόγου οι Σκοπιανοί ποζάρουν με τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας.

Είναι σαφές ότι η προεκλογική πόλωση στα Σκόπια το επόμενο διάστημα, με το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO – DPNE να μην έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του ως προς τον τρόπο που θα διαχειριστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες προκλήσεις έναντι της χώρας μας. Μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε; Ή θα «κάνουμε ότι κοιμόμαστε»;

Δείτε επίσης: Η Τουρκία βάφει «κόκκινη» την Κύπρο σε χάρτη που στέλνει στο ΝΑΤΟ (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This