Ενισχύουν με στρατό τον Έβρο! 500 μετανάστες επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος – Σφράγισαν τo τελωνείο στις Καστανιές (LIVE εικόνες)

Must Read

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης μετά τις ανακοινώσεις της Τουρκίας περί ανοίγματος συνόρων.

Συγκεκριμένα, στο Πεντάγωνο πραγματοποιήθηκε ήδη έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να ενισχυθούν άμεσα οι δυνάμεις στα σύνορα με την Τουρκία.

Μάλιστα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αμέσως μετά τη συνάντηση μετέβη στον Έβρο για να παρακολουθήσει δια ζώσης τις εξελίξεις. Να σημειωθεί πως ήδη σήμερα έχουν περάσει από την πύλη της Αδριανούπολης πάνω από 300 πρόσφυγες και το τελωνείο στις Καστανιές έκλεισε.

Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα επισκεφτεί συγκεκριμένα σημεία της μεθορίου. Ήδη έχουν δοθεί εντολές για «λελογισμένη ενίσχυση των δυνάμεων» όπου χρειαστεί. Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα συνεργαστούν με την αστυνομία σ΄ ό,τι χρειαστεί προκειμένου το μήνυμα να είναι σαφές και καθαρό: Μήνυμα όχι μόνο προς την Τουρκία αλλά και προς τους Ευρωπαίους. Η Ελλάδα θα αντιδράσει ψύχραιμα, όπως πρέπει, καθώς έχει και τον τρόπο και τα μέσα για να το κάνει.

Μάλιστα, ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο φυλάκιο που βρίσκεται στις Καστανιές του  Έβρου, όπου 500 μετανάστες προσπαθούν να περάσουν από το τουρκικό έδαφος στην Ελλάδα. Στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της χώρας μας έχουν παραταχθεί μπροστά τους ώστε να τους εμποδίσουν να μπουν στη χώρα.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το τελωνείο στις Καστανιές του Έβρου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων είχε συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά με σκοπό να περάσει στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ιντλίμπ έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό εκατοντάδων ανθρώπων κι αυτό αυξάνει την ήδη υπάρχουσα προσφυγική πίεση προς τη χώρα μας.

Κάποιοι πρόσφυγες και μετανάστες που ανησύχησαν με τις εξελίξεις άρχισαν να μετακινούνται στα δυτικά σύνορα μας. Αν η κατάσταση χειροτερέψει το ρίσκο αυτό θα μεγαλώσει.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην μεταναστευτική και την προσφυγική πολιτική της χώρας μας που φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες στον κόσμο».

Δείτε επίσης: Η Τουρκία θέλει να μας «πνίξει» στους μετανάστες – Ο Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες – Κατακλύζουν ήδη τον Έβρο (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This