Μήνυμα στήριξης του Πάιατ στην Ελλάδα και καρφί στον Ερντογάν: «Δικαιώμά σας η προστασία των συνόρων σας»

Must Read

Καθαρή δήλωση στήριξης της Ελλάδας έναντι των επιθέσεων που μας έχει εξαπολύσει η Τουρκία στα σύνορα του Εβρου και του Αιγαίου με προκάλυμμα τους μετανάστες και «καρφί» στον Ταγίπ Ερντογάν για «fake news» τα οποία πρέπει να σταματήσει (σ.σ.: εννοώντας αυτά που λέει περί νεκρών μεταναστών από ελληνικά πυρά) έκανε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ έπειτα από συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Το θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών ήταν η προκλητικότητα-επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας το τελευταίο διάστημα και ειδικά τα επεισόδια στον Εβρο με τους μετανάστες, τα οποία συνεχίζονται, αλλά και ο εμβολισμός του σκάφους του Λιμενικού από πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής στην Κω. Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Αμερικανός πρεσβευτής εξέφρασε την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ στο δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της.

«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να συνεχίζουμε τον στενό συντονισμό με τον υπουργό Νίκο Δένδια, καθώς υποστηρίζουμε το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της και εργαζόμαστε για την αποκλιμάκωση των εντάσεων καθώς και τον τερματισμό των προκλητικών ενεργειών και ψευδών ισχυρισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» σημείωσε ο Τζέφρι Πάιατ με ανάρτησή του στο twitter.

Και η Αθήνα στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας στην Αγκυρα. «Αν αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση ή απειλή είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε. Προφανώς και είναι προκλητική ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εμείς θα αντιδράσουμε αναλόγως και με τον βαθμό της επίθεσης. Θέλω να ξέρετε ότι δεν εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση. Διατηρούμε τις δυνάμεις μας. Τα επιχειρησιακά μέσα, τις αυξημένες περιπολίες» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ερωτηθείς για το σοβαρό επεισόδιο απόπειρας εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού Σώματος από την τουρκική ακτοφυλακίδα. Ερωτηθείς για το τι θεωρεί σοβαρή επίθεση, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε: «Υπάρχουν και “κόκκινες” γραμμές. Εάν απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να ξέρετε ότι το Λιμενικό Σώμα θα αντιδράσει αναλόγως».

Δείτε επίσης: Δείτε βίντεο με τα «ντου» των μεταναστών σήμερα στον Έβρο (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This