Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Καμία «λήξη συναγερμού» δεν ισχύει για τα ελληνοτουρκικά σύνορα – Δημιουργία φράκτη όπου κρίνεται αναγκαίο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Κραυγή αγωνίας εκπέμπει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης για την κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στα νησιά λόγω Μεταναστευτικού, ζητώντας από την κυβέρνηση να παρατείνει την απαγόρευση των αιτήσεων ασύλου, ένα μέτρο που, όπως επισημαίνει, λειτούργησε εξόχως αποτρεπτικά για νέες εισόδους μεταναστών στη χώρα μας.

«Η προσπάθεια σωτηρίας της χώρας υπερέχει κάθε σχετικής καταγγελίας εναντίον της, στα λεγόμενα διεθνή φόρα», διεμήνυσε ο κ. Μουτζούρης, υπενθυμίζοντας ότι το μέτρο, το οποίο είχε πολύ θετικά αποτελέσματα, παύει να ισχύει, επομένως είναι αδήριτη ανάγκη να παραταθεί άμεσα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, 31 Μαρτίου, λήγει η αναστολή των αιτήσεων ασύλου που είχε επιβληθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω της κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάντως, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ασύλου δεν δύναται να επανεκκινήσει άμεσα, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης.

Την ίδια ώρα πάντως, η κυβέρνηση διαμηνύει πως παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, με τους υπουργούς Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να μεταβαίνουν στις Καστανιές του Έβρου, με σκοπό να επιθεωρήσουν τα φυλάκια, μετά και την απομάκρυνση των μεταναστών από τη Τουρκία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν λήγει ο συναγερμός, ξεκαθαρίζοντας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και απλά προσαρμόζονται, όπως είπε χαρακτηριστικά, εννοώντας, εμμέσως, πλην όμως, σαφώς, ότι ένα μέρος των δυνάμεων ασφαλείας θα αποχωρήσει από τα σύνορα.
«Η αποστολή συνεχίζεται, η προσπάθεια διατήρησης του απαραβίαστου των συνόρων είναι διαρκής κι εμείς οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να τη φέρουν σε πέρας στο ακέραιο, όπως έκαναν μέχρι τώρα», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας.

Ο δε Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια φύλαξης των συνόρων θα συνεχιστεί με τη δημιουργία του φράκτη σε όσα σημεία είναι αναγκαίο, προκειμένου τα ελληνικά σύνορα να καταστούν «περαιτέρω απρόσβλητα». Σημειωτέον ότι, μετά το πέρας της επιθεωρήσεως στις Καστανιές, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν επίσης τα Επιτηρητικά Φυλάκια στο Πύθιο και το Πέταλο.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ