Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης δόθηκε εντολή για αιφνιδιαστική άσκηση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη με την συμμετοχή των τριων κλάδων των ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές του Έβρου και του Αιγαίου.
Στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μέσα από τον έλεγχο των διαδικασιών εφαρμογής ειδικών σχεδίων που έχουν εκπονηθεί στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ.
Η δραστηριότητα εκτείνεται στην περιοχή ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καλύπτοντας τμήματα χερσαίου και θαλάσσιου χώρου, με επίκεντρο τον Έβρο και το Αιγαίο.
Για την υλοποίησή της ενεργοποιήθηκε η διακλαδική δύναμη ετοιμότητας, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων από τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.
Δείτε επίσης:
- Πολυεθνική Διακλαδική Άσκηση «BRIGHT STAR 25»
- Στα αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων στη Μάχη του Ρίμινι ο Δένδιας
- Τους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας τιμάει η Ίος