Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για να απωθήσουν τις «ανθρώπινες βόμβες» του Ερντογάν στα νησιά (video)

Must Read

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και τη Frontex για να αντιμετωπίσουν τον βιολογικό πόλεμο που ετοιμάζει ο Ερντογάν στέλνοντας ταλαίπωρους λαθρομετανάστες με κορωνοϊό στα ελληνικά νησιά. Αφού ο… σουλτάνος έφαγε «χαστούκι» στον Εβρο, όπου οι ελληνικές δυνάμεις μπλόκαραν τα μεταναστευτικά ντου, ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε σε εφαρμογή του σχέδιο Β’.

Έχει μαζέψει χιλιάδες λαθρομετανάστες απέναντι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και είναι έτοιμος να στείλει αυτές τις «ανθρώπινες βόμβες» για να μολύνουν τα ελληνικά νησιά.

Οι ελληνικές αρχές αντιλήφθηκαν το σχέδιο του «σουλτάνου» και κινήθηκαν αστραπιαία, σφραγίζοντας ακόμη πιο «στεγανά» τα θαλάσσια σύνορα και ενισχύοντας τις περιπολίες με τα πλωτά μέσα του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού που επιχειρούν στην οριογραμμή. Έτσι, κατάφεραν να σταματήσουν κάποιες σωσίβιες λέμβους πριν περάσουν από τα τουρκικά παράλια στα εθνικά χωρικά μας ύδατα, ενώ ξεσκεπάστηκε πλήρως το σχέδιο μεταφοράς μεταναστών από την Τουρκία με εμπορικά σαπιοκάραβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της Τουρκίας έγινε γνωστό στις ελληνικές αρχές από τις λεγόμενες «ανοιχτές πηγές», από παρακολουθήσεις που κάνουν η ΕΥΠ αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και από τη συνδρομή ξένων μυστικών υπηρεσιών. Κανείς στη Δύση δεν θέλει σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να διασπείρει την πανδημία του κορονοϊού σε γειτονικές χώρες ο Ταγίπ Ερντογάν, που δείχνει να μην μπορεί να την ελέγξει στη χώρα του.

Είναι προφανές, πάντως, ότι ο ραδιούργος «σουλτάνος» ξεπερνάει συνεχώς τον εαυτό του και δείχνει να έχει εμμονή με την Ελλάδα, θέλοντας σώνει και καλά να προκαλέσει κρίση. Σε αυτή τη φάση, όπως εκτιμάται,  δοκιμάζει την ετοιμότητα της ελληνικής στρατιωτικής μηχανής αλλά και τις αντιδράσεις της Αθήνας.     

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στην κυβέρνηση γενικότερα, σήμανε συναγερμός όταν έφτασαν πληροφορίες βάσει των οποίων, μεταξύ των παράνομων μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, ήταν πολλοί ασθενείς με κορονοϊό οι οποίοι είχαν μεταφερθεί με λεωφορεία από άλλα κέντρα στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πώς πολλοί απ’ αυτούς τους μετανάστες βρίσκονταν το Μάρτιο στην περιοχή του Παζάρ Γκουλέ, απέναντι από τις Καστανιές στον Έβρο και η Τουρκία θα προσπαθούσε με ένα οργανωμένο σχέδιο, υπό την καθοδήγηση της Στρατοχωροφυλακής και της Αστυνομίας, να τους μεταφέρει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας, με όποιες συνέπειες θα είχε αυτό για τους κατοίκους των ελληνικών νησιών κατ’ αρχήν.

Το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Frontex είχαν αντιληφθεί τις προθέσεις της Τουρκίας και αμέσως ενεργοποίησαν ένα «πλωτό τείχος» στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Λέσβου και της Χίου, οπότε ο Ταγίπ Ερντογάν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει προς το παρόν τον σχεδιασμό να επιχειρηθεί απόβαση μεταναστών στα δύο νησιά.

Το σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «η πολιτική εκβιασμού στον Έβρο δεν πέρασε. Όπως απέτυχε εκεί η πίεση προς την Ελλάδα και ο εκβιασμός προς την Ευρώπη, θα αποτύχει οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα και στη θάλασσα του Αιγαίου». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύει». Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία.

To video που ξεσκεπάζει τον… σουλτάνο

Το σχέδιο του Ερντογάν στον Εβρο αποκαλύπτεται και από το 8 λεπτό βίντεο της τουρκικής ΜΚΟ “Δίκτυο Αλληλεγγύης Μεταναστών”. Σε αυτό το βίντεο οι μετανάστες παραδέχονται πως οι Τούρκοι έδρα την Άγκυρα φαίνεται πώς οι Τούρκοι τους έδωσαν κόφτες για τα συρματοπλέγματα και τους προέτρεπαν  να επιτεθούν στις ελληνικές δυνάμεις.

Στην συνέχεια, όταν το πλάνο των Τούρκων απέτυχε άδειασαν την περιοχή της Αδριανούπολης και πήραν τους μετανάστες από τον καταυλισμό στο Παζάρ Κουλέ και με λεωφορεία τους μετέφεραν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Μάλατια, που βρίσκεται στα βάθη της ανατολικής Τουρκίας, ενώ οι ίδιοι ήθελαν να τους αφήσουν στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This