Ο Στρατός μπορεί και θα αντιμετωπίσει, όποιο πιθανό σχέδιο των Τούρκων να χρησιμοποιήσει «ανθρώπινες βόμβες»

Must Read

Σε ύψιστη ετοιμότητα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για να αποτρέψουν έναν «βιολογικό πόλεμο» σε βάρος της Ελλάδας από την Τουρκία, αλλά και μία στρατιωτική επιθετική ενέργεια στον Έβρο ή το Αιγαίο, αφού, όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, η τακτική της Άγκυρας είναι να «χτυπά» σε μεγάλες θρησκευτικές γιορτές.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε -εμμέσως πλην σαφώς- τις πληροφορίες για σχέδιο της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει ως «ανθρώπινες βόμβες» μετανάστες μολυσμένους με κορωνοϊό, μεταφέροντάς τους στα ελληνικά νησιά.

«Μετά την επιτυχή αντίδραση όσων έγιναν στον Έβρο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, εξετάζουμε και άλλα σενάρια απόπειρας εισροής μεταναστών από τα νησιά» είπε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε: «Η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και λόγω του κορωνοϊού… Εμείς έχουμε πληροφορίες, είναι συγκεκριμένες, αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία που όλοι βλέπουμε και ακούμε. Μελετάμε κι άλλα στοιχεία».

Σε Έβρο και Αιγαίο

Σε επιφυλακή για τον έλεγχο των συνόρων σε Έβρο και Αιγαίο βρίσκονται και το Λιμενικό και η ΕΛ.ΑΣ.

«Οι ελληνικές Αρχές έχουν καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να περιορίσουν τις ροές από την Τουρκία. Αυτό που μας έχει προβληματίσει, κάτι που φάνηκε και στην περίπτωση της Τζιας, είναι ότι προσπαθούν χρησιμοποιώντας παλιά δεξαμενόπλοια να μεταφέρουν μετανάστες στην πατρίδα μας» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι οι ελληνικές Αρχές γνωρίζουν το σχέδιο του Ερντογάν, τον έχουν «ξεμπροστιάσει», έχουν λάβει τα μέτρα τους και έχουν ενημερώσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ βρίσκονται σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί απειλή ανάλογη με τον Έβρο.

«Παρατηρούμε μια κινητικότητα στις απέναντι ακτές. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί. Βλέπουμε μια έξαρση του φαινομένου του κορωνοϊού και στην Τουρκία» είπε.

Ο μόνος που φάνηκε να είναι σε διαφορετική διάσταση ήταν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης, που δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για μεταφορά μεταναστών θετικών στον κορωνοϊό στα παράλια της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This