Σε επιφυλακή ο ελληνικός στόλος, λόγω τουρκικής άσκησης στο Αιγαίο – Τι φοβούνται πως ετοιμάζει ο Ερντογάν

Must Read

Ύστερα από πολύ καιρό, λόγω κορωνοϊού, ο τουρκικός στόλος βγήκε πάλι στο Αιγαίο και πραγματοποιεί αεροναυτική άσκηση σε μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή του «τριγώνου» νοτίως της Κρήτης, ανατολικά της Ρόδου και δυτικά της Κύπρου.

Η ανάπτυξη των πλοίων της Τουρκίας έχει θέσει σε επιφυλακή τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς υπάρχει φόβος το καθεστώς Ερντογάν να επιχειρήσει να δώσει υπόσταση στο παράνομο και άκυρο μνημόνιο με την κυβέρνηση του Αλ Σάρατζ και να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματά μας ή να προσπαθήσει να διεξαγάγει έρευνες και γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα πλοία του Στόλου μας που βρίσκονται στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου έχουν λάβει οδηγίες να παρακολουθούν τις κινήσεις των τουρκικών, έτσι ώστε να δοθεί εγκαίρως αποτελεσματική απάντηση σε τυχόν αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στο σχέδιο αυτό έχουν δραστηριοποιηθεί και άλλες δυνάμεις, τόσο από αέρος όσο και από την ξηρά.

Ακόμα ένα μπαράζ παραβιάσεων

Ήδη, το τελευταίο διάστημα έχουν σημάνει συναγερμό στις ελληνικές Αρχές οι απειλές και οι προειδοποιήσεις από Τούρκους αξιωματούχους για έρευνες και γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης και η γεώτρηση που επιχειρείται από το «Γιαβούζ» εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Πόσο μάλλον που η γειτονική χώρα άρχισε τις αεροναυτικές ασκήσεις σε διευρυμένη κλίμακα. Στην άσκηση με την ονομασία «Mavi Vatan», που διεξάγει ως και τις 3 Μαΐου, συμμετέχει μεγάλος αριθμός πλοίων, σε συνεργασία με μαχητικά αεροσκάφη.

Μάλιστα, τα αεροσκάφη της Τουρκίας βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν για ακόμη μία ημέρα μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο και υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά. Τουρκικά F-16 πέταξαν ακόμη και πάνω από τη Ρόδο, σε χαμηλό μάλιστα ύψος (4.500 πόδια, κάτι που γίνεται πρώτη φορά). Ως τώρα τα «γεράκια» της Άγκυρας έβαζαν στο στόχαστρό τους μεγάλα νησιά του κεντρικού και του βόρειου Αιγαίου, όπως η Χίος, η Λέσβος και η Λήμνος. Αυτό έγινε και χθες. Συνολικά, τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε εννέα πτήσεις πάνω από Ρόδο, Χίο, Σύμη, Λήμνο, Οινούσσες, Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This