Πέμπτη 17/6/2021

Δεν φτάνει που παρενόχλησε το ελικόπτερο του ΥΕΘΑ, η Τουρκία τώρα ζητάει και τα… ρέστα από την Ελλάδα!

Mία, μόλις, ημέρα μετά την παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν ο Έλληνας υπουργού Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και η Τουρκία προκαλεί και πάλι, μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της, Χαμί Ακσόι.

Όχι μόνον αρνείται την παρενόχληση, αλλά «κατηγορεί» την Ελλάδα ότι «μεγαλοποιεί» το περιστατικό, κλιμακώνοντας έτσι την ένταση!

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ακσόι υποστήριξε πως είναι ανυπόστατος ο ισχυρισμός περί παρενόχλησης του ελληνικού ελικοπτέρου, δηλώνοντας ότι «τα (τουρκικά) μαχητικά αεροσκάφη εκτέλεσαν πτήσεις ρουτίνας στο Αιγαίο και δεν έχει γίνει παρενόχληση ελικοπτέρου του κυρίου υπουργού Άμυνας».

Ο εκπρόσωπος του τούρκικου υπουργείου Εξωτερικών, μάλιστα, φρόντισε να… παραδώσει «μαθήματα διπλωματίας» στη χώρα μας, αναφέροντας ότι «η προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης με την δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας στο Αιγαίο, δεν προσφέρει κάτι στην Ελλάδα. Αντιθέτως, τα θέματα αυτά μπορούν να τεθούν στα πλαίσια των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ