Δευτέρα 21/6/2021

Τουρκική προπαγάνδα για «εγκατάλειψη» των Ιμίων από την Ελλάδα

Για εγκατάλειψη των Ιμίων από την ελληνική πλευρά θριαμβολογούν τουρκικά μέσα, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό σχετικά με το τι συμβαίνει στην περιοχή. Συγκεκριμένα τουρκική ιστοσελίδα αναφέρει ότι επί μήνες τώρα «κυριαρχεί σιωπή στα Ίμια, που επί χρόνια αποτελούσαν αιτία έντασης ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα».

Ισχυρίζεται μάλιστα το τουρκικό μέσο ότι η ελληνική πλευρά δεν ασχολείται με τις βραχονησίδες, παρόλο που τα τουρκικά πολεμικά πλοία δεν φεύγουν από την περιοχή, τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού όλη μέρα συνεχίζουν τις περιπολίες τους και ο πύργος παρατήρησης που κατασκευάστηκε στο νησάκι Τσαβούς συνεχίζει την επιτήρησή τους.

Όσο για την στάση της ελληνικής πλευράς αναφέρεται ότι «οι ομάδες του ελληνικού λιμενικού που επί 26 έτη παραβίαζαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος έκαναν πολύ λίγες παραβιάσεις περνώντας από τις βραχονησίδες Ίμια. Το ελληνικό λιμενικό που στα περασμένα χρόνια σχεδόν καθημερινά έκανε παραβιάσεις και εισερχόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος επί μήνες δεν έχει έρθει στην περιοχή».

Αυτού του είδους τα δημοσιεύματα μπορεί φυσικά να είναι προπαγανδιστικά με σκοπό να δημιουργήσουν μια εικόνα «τετελεσμένου γεγονότος», μιας «τουρκικής νίκης» και να δώσουν στο καθεστώς Ερντογάν πόντους που χρειάζεται απελπισμένα, εν μέσω των όσων συμβαίνουν αυτή την στιγμή. Δείχνουν όμως και την κατεύθυνση προς την οποία κινείται το τούρκικο «βαθύ κράτος».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ