Δευτέρα 21/6/2021

Όξυνση των προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα, προβλέπει ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, προβλέποντας εντάσεις με την Τουρκία σε κάθε μέτωπο τις επόμενες εβδομάδες.

Στο Αιγαίο θα έχουμε παρενοχλήσεις και υπερπτήσεις, προειδοποιεί ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής πολιτικής, ενώ, ταυτόχρονα, στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα υπάρξουν εντάσεις με πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς η Τουρκία θα επιχειρήσει να ανοίξει δρόμο γι’ αυτούς. Είτε από τον Έβρο είτε από την θάλασσα, το ενδεχόμενο της επανάληψης των γεγονότων του Μαρτίου φαίνεται να αντιμετωπίζεται ως σχεδόν δεδομένο από τον κ. Συρίγο.

Όμως, ιδιαίτερη προσοχή έδωσε ο κ. Συρίγος στο μέτωπο της ανατολικής Μεσογείου και τις έρευνες που θέλουν να κάνουν οι Τούρκοι.

Ένα δις ευρώ για στόλο σεισμογραφικών και γεωτρητικών πλοίων

Όπως τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, λίγες μόλις ώρες μετά την συμμετοχή του στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, οι Τούρκοι έχουν δώσει περίπου 1 δις ευρώ για να φτιάξουν έναν στόλο σεισμογραφικών και γεωτρητικών πλοίων και συμπλήρωσε: «Δεν τα έχουν δώσει αυτά τα λεφτά με σκοπό να τα κρατήσουν τα πλοία στο λιμάνι. Απλά, όπως σας το λέω, θα τα βγάλουν. Επομένως, πού θα τα βγάλουν; Κάπου μεταξύ Κρήτης και Καστελορίζου!»

Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Συρίγος τα έχει πει και στους υπευθύνους και πως η χώρα μας να είναι έτοιμη για οτιδήποτε χρειαστεί και να μην πιαστεί… με τα χέρια κάτω!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ