Η διπλή δολοφονία του πόντου

Must Read

Η Πολιτεία δεν έχει δικό της νου. Τον δικό μας χρησιμοποιεί για να πορεύεται και δεν πορεύεται καλά*

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Χθες ήταν η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους. Υπολογίζεται ότι 353.000 αδέλφια μας δολοφονήθηκαν με φρικτό τρόπο από τους Τούρκους. Οι γενοκτονίες, ως γνωστόν, έχουν ταυτότητα. Έχουν και θύτη και θύματα. Δεν συμβαίνουν από μόνες τους όπως η βροχή, το φύσημα του ανέμου, το πέρασμα του χρόνου.

Στο μήνυμα της κυρίας Σακελλαροπούλου (διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των βουλευτών, Πρόεδρος της Δημοκρατίας) έχουμε Γενοκτονία χωρίς γενοκτόνους.

Γράφει, μεταξύ άλλων, η πρώην δικαστικός (τα κεφαλαία γράμματα δικά μας): «Σήμερα τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου, που ΧΑΘΗΚΑΝ πριν από έναν αιώνα. Η Ελλάδα, καθώς και άλλες χώρες έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία αυτή, αποτίοντας με τον τρόπο αυτόν τον ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στη ΘΥΣΙΑ του Ποντιακού Ελληνισμού».

Η κυρία Σακελλαροπούλου μάς λέει ότι οι Ελληνες του Πόντου ΧΑΘΗΚΑΝ, λες και ήταν πορτοφόλια. Ύστερα αναφέρει ότι ο Ποντιακός Ελληνισμός έγινε ΘΥΣΙΑ. Η θυσία είναι ιεροπραξία και η αυτοθυσία αποτελεί την οδό στον θάνατο που ακολουθεί κάποιος αυτοπροαίρετα με αντάλλαγμα υπέρτερο αγαθό (τιμή, ελευθερία, αξιοπρέπεια, προστασία βωμών και εστιών κ.ά.).

Στην περίπτωση του Ποντιακού Ελληνισμού δεν έγινε ιεροπραξία ούτε σφάχτηκαν… μόνοι τους οι Ελληνες. Οι Τούρκοι κατέσφαξαν τ’ αδέλφια μας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αναφέρει καν το όνομα των δολοφόνων! Ελπίζουμε τώρα που διάβασε ποιος φταίει που «ΧΑΘΗΚΑΝ» οι Ελληνες του Πόντου να αρχίσει να τον κατονομάζει. Για να είναι τόσο επιτυχημένη και διαβαστερή η κυρία Σακελλαροπούλου θα πρέπει να τα παίρνει τα γράμματα και να αποστηθίζει εύκολα ονόματα και ημερομηνίες…

*Στην Ελλάδα, όσοι ονοματίζουν τις αλήθειες και τους υπαιτίους των εγκλημάτων διώκονται και περιφρονούνται, ενώ όσοι κουκουλώνουν ανομίες, αποκαλούν «συνωστισμούς» τις σφαγές των Ελλήνων από τους Τούρκους, συγκαλύπτουν σκάνδαλα, υποστέλλουν σημαίες και ξεπουλάνε χώρα και λαό αμείβονται με οφίτσια, με χρήματα και αδιάκοπη θετική προβολή. Η Πολιτεία δεν έχει δικό της νου. Τον δικό μας χρησιμοποιεί για να πορεύεται και δεν πορεύεται καλά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΛΑΡΚΟ: Κυβερνητική δέσμευση για -προσωρινή- παράταση συμβάσεων των εργαζομένων

Δεν έφυγαν με άδεια χέρια οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, καθώς, κατόπιν συνάντησης των εκπροσώπων τους με εκπροσώπους της κυβέρνησης...

More Articles Like This