Άσυλο

Must Read

Το θέμα του Λαθρομεταναστευτικού φαίνεται να καταπίνει την ελληνική κοινωνία σαν τσουνάμι.

  • Από την Ελένη Παπαδοπούλου

Η πολιτική ηγεσία συναγωνίζεται ως προς το ποιος θα είναι ο πιο ψυχοπονιάρης, ποιος θα τάξει περισσότερα, ποιος θα κλάψει περισσότερο για τους καημένους που μπήκαν στη χώρα παράνομα, με μόνη αποσκευή ένα πανάκριβο κινητό, που δεν βρέχεται μήτε χάνεται, όπως, ας πούμε, τα διαβατήρια με τα οποία ταξίδεψαν φτηνά από τις χώρες τους στην Τουρκία αεροπορικώς, για να προωθηθούν μετά στην Ευρώπη. Και αφού πάτησαν στις ακτές των νησιών μας, με τις συμβουλές των ψυχοπονιάρηδων ΜΚΟ, με το αζημίωτο πάντα, πήγαν να ζητήσουν άσυλο, ως άλλοι ικέτες με τρία διαφορετικά ονόματα, ημερομηνία γέννησης 1η Ιανουαρίου κάποιου έτους, αναλόγως αν ο ικέτης φαίνεται ανήλικος ή όχι, και μια αιτολογία copy-paste, ότι διώκονται στη χώρα τους και πρέπει να πάρουν άσυλο. Η Τουρκία και οι άλλες γειτονικές χώρες δεν δίνουν επιδόματα και, ως εκ τούτου, εκεί δεν θέλουν άσυλο. Ασυλο μόνο όπου έχει τζάμπα σπίτι, τζάμπα ζωή.

Κι έρχονται, λοιπόν, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, με τμήματα της επικράτειας να κυβερνώνται από την Υπάτη Αρμοστεία, αλλά δεν το λέμε, μη χαλάσει το image της κυβέρνησης, και κάνουν αίτηση. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη διαδικασία στο Δημόσιο που απλώς κάνοντας αίτηση για κάτι, χωρίς καν αυτό το κάτι να έχει εξεταστεί, να απολαμβάνεις προνόμια, όπως επιδόματα και σπίτι. Εξετάζεται, λοιπόν, το αίτημά τους και επειδή είμαστε πάρα, μα πάρα πολύ πονόψυχοι εμείς στην Ελλάδα και είμαστε και large και, ως γνωστόν, έχουμε και το λεφτόδεντρο από παλιά, δίνουμε τα άσυλα κατά χιλιάδες. Δίνουμε τόσο πολλά άσυλα, που νομίζω ότι θα μπορούσαμε να τα μοιράζουμε και στο περίπτερο σαν τις καραμέλες. Να αποφεύγονται και οι προσχηματικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η χώρα μας από 229 άσυλα που έδωσε το 2013 έφτασε στα 13.514 το 2019, ενώ έχει ήδη δώσει περίπου 2.000 άσυλα το πρώτο δίμηνο του 2020. Συνολικά έχουμε δώσει άσυλο σε 45.066 άτομα. Όπως φαίνεται, αυτές οι εξαιρετικές λαθρομεταναστευτικές πολιτικές δέχονται τη μαζική απόδοση ασύλου με copy-paste αιτιολογήσεις, αλλά απαγορεύουν τις μαζικές απελάσεις. Σου λένε, κατά περίπτωση η εξέταση, κι ας μπαίνουν μπουλούκια σε ξέχειλες βάρκες στη χώρα. Και ενώ δεν συνορεύουμε με καμία εμπόλεμη χώρα, έχουμε αναλάβει να φροντίσουμε όλους τους κατατρεγμένους του πλανήτη, αδιαφορώντας προκλητικά για τους γηγενείς. Αλλωστε, γιατί να ενδιαφερθούν για τους Ελληνες; Ας γίνουμε κι εμείς πρόσφυγες -έτσι όπως το πάνε- και τότε η Ύπατη Αρμοστεία, που καταστρέφει την Ελλάδα, θα δώσει σε όλους μας άσυλο.

Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελληνική Λύση: «Ευφάνταστος ο δήθεν διάλογος μεταξύ Γραμμένου-Φλώρου! Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη»

Σε ανακοίνωση για τον δήθεν διάλογο ανάμεσα στους βουλευτές Βασίλη Γραμμένο και Κωνσταντίνο Φλώρο προτού ο πρώτος δεχτεί σφοδρή...

More Articles Like This