Ταραγμένες μέρες

Must Read

Υπάρχουν στιγμές όπου τα γεγονότα δεν τα προλαβαίνεις.

  • Από την Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου

Εκλογές στις ΗΠΑ, που εξελίσσονται σε θρίλερ, απανωτοί εγκλεισμοί, περιορισμοί, μέτρα για έναν ιό που διασπείρεται γρήγορα, αφού ουδείς έχει αντισώματα, ισλαμική τρομοκρατία στην Ευρώπη με συνεχείς δολοφονίες αθώων.

Ώρες ώρες ζαλίζεσαι από τις εξελίξεις, κυρίως από τις ανατροπές. Χθες μέχρι το πρωί κέρδιζε ο Τραμπ, σύμφωνα με την καταμέτρηση στις κάλπες, ξαφνικά πέρασε μπροστά ο Μπάιντεν μετά την καταμέτρηση των ψήφων διά ταχυδρομείου. Ο Τραμπ αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια καταγγέλλοντας νοθεία και θα περιμένουμε για πολύ μέχρι να δούμε ποιος είναι τελικά πρόεδρος της μεγαλύτερης υπερδύναμης του πλανήτη. Το να βγάζουν, πάντως, πρόεδρο σε τέτοιες χώρες τα ταχυδρομεία είναι ένα θεματάκι. Αυτό που, ωστόσο, ανέδειξαν οι αμερικανικές εκλογές ήταν το εντελώς σάπιο μιντιακό σύστημα και οι πληρωμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων. Ως φαίνεται, οι δημοσκοπήσεις έχουν πλέον ως ρόλο να προσδίδουν ηγετικό προφίλ στον εκλεκτό των διαφόρων συμφερόντων, ενώ καταβαραθρώνουν τον αντίπαλο παρουσιάζοντάς τον ως δεύτερο και καταϊδρωμένο. Αποσκοπούν στο να επηρεάσουν ψηφοφόρους που κλίνουν προς τον νικητή των δημοσκοπήσεων και δεν κοιτάνε θέματα ουσίας.

Όσον αφορά το lockdown, εκεί κι αν έχουμε ανατροπές. Το καλοκαίρι διαβεβαίωναν πως δεν θα ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο. Κατά καιρούς, το επαναλάμβαναν. Χθες το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το διέψευσε κατηγορηματικά, χθες το βράδυ είχαν ήδη πάρει απόφαση για ολικό lockdown. Να μου πεις δεν είναι και κάτι πρωτότυπο. Το ίδιο έκαναν και με τη μάσκα, όπου ο Τσιόδρας είχε βγάλει ολόκληρο λόγο για τη μη χρησιμότητά της, ο ΠΟΥ είχε δημοσιεύσει ολόκληρη έκθεση γιατί δεν πρέπει να τη φοράει ο υγιής πληθυσμός, οι δε πάνινες μάσκες δεν προτείνονταν σε καμία περίπτωση, αλλά λίγους μήνες μετά η μάσκα, συμπεριλαμβανομένης και της πάνινης, έγινε το πιο σημαντικό όπλο μας κατά του κορονοϊού. Τώρα, γιατί το όπλο ήταν άσφαιρο τελικά, είναι άλλη κουβέντα.

Άφησα για το τέλος την ισλαμική τρομοκρατία. Οταν το προβλέπαμε, μας έλεγαν ακροδεξιούς φασίστες αυτοί που με τη στάση τους στήριξαν τη ρητορική μίσους κατά των Ευρωπαίων που ήθελαν τα κεφάλια τους στη θέση τους. Το αξιοσημείωτο σε αυτές τις επιθέσεις είναι ότι οι δράστες έχουν λάβει της ευρωπαϊκής παιδείας έχοντας μεγαλώσει ο μεν ένας στη Γαλλία, ο δε άλλος, που ήταν και πολιτογραφημένος, στην Αυστρία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η παιδεία που ευνοούσε την πολυπολιτισμικότητα και όχι την αφομοίωση απέτυχε. Η παιδεία αυτή δεν εντάσσει, σκοτώνει. Καιρός είναι να αλλάξει.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ πιο ήρεμες ημέρες. Νομίζω ότι μας έχουν λείψει πολύ τον τελευταίο καιρό.

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων – «Ασφυκτικά» γεμάτα αναχωρούν τα πλοία από Πειραιά

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η έξοδος των εκδρομέων τόσο προς τα νησιά, όσο και προς την ηπειρωτική Ελλάδα, μόλις...

More Articles Like This