Περί του χάους στην επιστολική ψήφο

Must Read

Είμαι δημότης Αθηνών αλλά ψηφίζω στη Θεσσαλονίκη ως ετεροδημότης. Για τις ευρωεκλογές, καθώς θα βρίσκομαι στην Αθήνα, ζήτησα πληροφορίες από τη ηλεκτρονική διεύθυνση, που είχε υποδειχθεί για το σκοπό αυτό, προκειμένου να ψηφίσω με επιστολική ψήφο.

Επειδή, δεν μπόρεσα να συνεχίσω, μετά από κάποιο σημείο, στο οποίο εμφάνιζε την ύπαρξη προβλήματος, χωρίς και να το κατονομάζει, ζήτησα τη βοήθεια του λογιστή μου. Αλλά, ούτε και αυτός κατόρθωσε να βρει άκρη, και γι αυτό τηλεφώνησα στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Εκεί με πληροφόρησαν ότι, ναι μεν μπορώ να ψηφίζω κανονικά στις εκλογές, αλλά όχι με επιστολική ψήφο, διότι κάπου έχουν μπλεχτεί τα δύο μου επίθετα, και δεν βγάζουν άκρη! Ρώτησα τι μπορεί να γίνει και η απάντηση ήταν συγκεχυμένη και αβέβαιη.

Έτσι, δεν θα ψηφίσω στις ευρωεκλογές, και ….μικρό το κακό. Διερωτώμαι, ωστόσο, όταν υπάρχει τέτοιας έκτασης ανακάτεμα , στο χώρο της επιστολικής ψήφου, και όταν έχουν διαρρεύσει σε τέτοιο εύρος (σύμφωνα με τις ειδήσεις πάντοτε) ονόματα ψηφοφόρων, τι αξία θα έχει τελικά το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα;

Αλλά, και πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το αποτέλεσμα, μετά τα όσα εξαιρετικά δυσάρεστα μας κατηγορούν, για την ποιότητα και το εύρος της Δημοκρατίας, και το Στέητ Ντιπάρτμεντ, αλλά και η ΕΕ;.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δυστυχώς έχω αντιμετωπίσει και στην οικογένεια μου γραφειοκρατικό πρόβλημα, που αφορά τα επίθετα της κόρης μου. Δεν φταίει το gov.gr για αυτό. ότι στοιχεία έχουν δοθεί, επεξεργάζονται και ανεβαίνουν στο σύστημα. Αυτό θα συμβαίνει έως ότου, το δεν πειράζει, δεν ξέρω, και το θα το φτιάξουμε κάποια στιγμή, τελειώσουν και πρέπει άμεσα να τελειώσουν. Είναι και δικιά μας αμέλεια η μη σωστή αναγραφή προσωπικών και όχι μόνο στοιχείων μας. Καλή Ανάσταση

  2. Διαμένω τα τελεύταια 6 χρόνια Ρουμανία. Προσπάθησω και εγώ να εγγραφώ με διαβατήριο και και την παλιού τυπου ταυτότητά μου και έβγαλε λάθος γενικό λάθος χωρίς επεξήγηση. ( Εργαζομαι 30 χρόνια ως τεχνικός υπολογιστών). Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα… Άλλη μια ψήφος χαμένη.. Δεν έχω καμία πρόθεση να πάω στο Βουκουρέστι για να …. δουν το πρόβλημα αφου ζω 180χιλ, εξω απο αυτό.
    Όσο θυμάμαι… μόνο μπανανία θυμάμαι για τον τόπο που με πονάει, την Ελλάδα μας..

  3. Ψηφίζω επιστολικά και περνω το αεροπλάνο και ψηφίζω και καλπικά; 5-6 ώρες θα μου πάρει. Αυτός που ζεί στο Μόναχο τι δουλειά έχει να ψηφίσει για εμένα στην Καρδίτσα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τι θα γίνει μετά»;

Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μάκρη Εβρου: «Η αντιπολίτευση δεν έχει εναλλακτική πρόταση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι “να...

More Articles Like This