Θεσμική σουργελοποίηση

Must Read

Οι φωτογραφίες τούτες ισούνται με χίλιες λέξεις και με την αίγλη ενός κράτους που πάει ολοταχώς στον… κουβά!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Οι άνθρωποι διαπλάθουν χαρακτήρα όσο είναι παιδιά. Μετά αδυνατούν να ξεφύγουν από τον εαυτό τους. Ενήλικοι απλώς αναπαράγουν, με ποικίλους τρόπους, το σενάριο του βίου τους που συνετάχθη εντός τους, καθώς αφομοίωναν τις πρώτες κρίσιμες εμπειρίες της ζωής τους.

Έτσι ερμηνεύεται το ιλαροτραγικό στιγμιότυπο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη Θεσσαλονίκη να παίζει με το κινητό της καθήμενη στον προεδρικό… θρόνο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης. Στο στιγμιότυπο κάλλιστα θα μπορούσε να μπει λεζάντα με την κυρία Πρόεδρο να ρωτά ποιος είναι ο κωδικός του ασύρματου δικτύου για να σερφάρει δωρεάν στο ίντερνετ ή αν χρειάζεται να ρυθμίσει η ίδια την ώρα στο κινητό της μετά την αλλαγή της 30ής Οκτωβρίου.

Η συμπεριφορά της κυρίας Σακελλαροπούλου σε διάφορες επίσημες εκδηλώσεις δείχνει να είναι ανθρώπου που δεν έχει ιδέα από όσα θα έπρεπε να γνωρίζει άριστα πρόσωπο με το δικό της αξίωμα. Στην παρέλαση για τα 200χρονα από το 1821, στην Αθήνα, παρόντος του Καρόλου Γ’, τότε πρίγκιπα της Ουαλίας και νυν βασιλιά της Αγγλίας, και της συζύγου του, Καμίλα, του Ηνωμένου Βασιλείου, η κυρία Σακελλαροπούλου είχε ανεβάσει στην εξέδρα των επισήμων τον… δεσμό της και ξεφύλλιζαν μαζί έντυπο για την επέτειο την ώρα που περνούσαν από μπροστά τους τα στρατιωτικά αγήματα και οι σημαίες τους. Εδειχναν λες και ετοιμάζονταν να παραγγείλουν σε ταβέρνα κολοκυθάκια τηγανητά, μπεκρή μεζέ και μια καράφα κοκκινέλι.

Στη Θεσσαλονίκη η κυρία Σακελλαροπούλου «παρέλειψε» να πάει στην έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, έφτασε με καθυστέρηση μισής ώρας στην καθιερωμένη τελετή του ΑΠΘ το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου και η ΕΛ.ΑΣ. (άραγε με τίνος ή ποίας εντολή) προσήγαγε δύο υγιειονομικούς σε αναστολή, οι οποίες μάλιστα είναι και μητέρες, όταν ζήτησαν να μιλήσουν για λίγα δευτερόλεπτα στην Πρόεδρο κατά την προσέλευσή της στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Άντε μετά ο κόσμος που πληρώνει την προεδρική μισθουλάρα και τα εξωφρενικά έξοδα της Προεδρίας να πειστεί για την ανάγκη να ξεπαραδιάζεται προκειμένου να εισπράττει στη συνέχεια αυτή την αξιοθρήνητη εικόνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε τη σύλληψη τεσσάρων τζιχαντιστών που διενήργησαν την τρομοκρατική επίθεση

Μία μόλις ημέρα μετά τις ρωσικές καταγγελίες για «σχέσεις» των δραστών της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall...

More Articles Like This