Αντισυστημική ψήφος

Η κυβέρνηση είναι σύστημα και το σύστημα τα πάει καλά. Πιστέψτε το. Το λέει ο Στέλιος Πέτσας

Must Read

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας εμφανίστηκε χθες σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Open και σχεδόν ικέτευε τους τηλεθεατές να μην καταφύγουν στη λύση της αντισυστημικής ψήφου, παρασυρόμενοι από την οργή τους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Οποιος παρακολούθησε όσα έλεγε θα καταλάβαινε ότι το σύστημα, το οποίο εκείνος υπηρετεί, μας σώζει και ο αντισυστημισμός καταστρέφει. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η αδιευκρίνιστη ψήφος να γίνει αντισυστημική» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι το υπάρχον σύστημα (δηλαδή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη) έχει διαχειριστεί σωστά τις πολλαπλές κρίσεις που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια. Ανέφερε για παράδειγμα την πανδημία του κορονοϊού, λησμονώντας τους 34.779 νεκρούς που επισήμως αναφέρονται ως θύματα του Covid-19 (θεωρώντας, προφανώς, επιτυχία της κυβέρνησης τα μυριάδες φέρετρα). Μίλησε επίσης για τη «μεταναστευτική κρίση», που στην ουσία είναι εποικιστικό πρόγραμμα, λησμονώντας ξανά την εικόνα στο κέντρο των μεγάλων πόλεων αλλά και σε πολλά σημεία της περιφέρειας που θυμίζουν περισσότερο Ισλαμαμπάντ και Καμπούλ παρά ελληνικά αστικό τοπία.

Ο κ. Πέτσας το… τερμάτισε μνημονεύοντας την επιτυχή αντιμετώπιση από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη της ενεργειακής και της κλιματικής κρίσης! Μόνο για την ανακάλυψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη της συνταγής της φιλοσοφικής λίθου* δεν μας μίλησε ο κ. Πέτσας.

Ωστόσο, ακόμα και όσα λεν οι κυβερνητικοί δεν πρέπει να θεωρούνται εξ ορισμού ψέματα και κουτοπονηριές. Μπορεί κάπου, κάπως, κάποτε να ισχύουν. Θα εξεταστεί λοιπόν από τη μονομελή εξεταστική επιτροπή της παρούσας στήλης, αν το σύστημα που τους βουλευτές τρέφει, εμάς μας καταστρέφει ή αν, τελικά, μας σώζει…

*Φιλοσοφική λίθος. Στα λατινικά lapis philosophorum. Η ανακάλυψη της… συνταγής της μέσω αλχημικής μεθόδου (αλχημεία είναι λίγο μαγεία και λίγο χημεία) αποτελεί τον ιδανικό στόχο των αλχημιστών. Η φιλοσοφική λίθος είναι μια ουσία που μπορεί να μετατρέψει ένα βασικό μέταλλο, όπως ο υδράργυρος, σε πολύτιμο (χρυσός ή άργυρος). Επίσης, θεωρείτο ελιξίριο μακροβιότητας, που μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στην επίτευξη αθανασίας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίχως τέλος το «ράλι» της ακρίβειας στα καύσιμα – «Φωτιά» στην αμόλυβδη μία «ανάσα» πριν από το Πάσχα

Μόλις λίγες ημέρες έχουν μείνει για την «έξοδο» των εκδρομέων, ενόψει Πάσχα και το «ράλι» της ακρίβειας στα καύσιμα,...

More Articles Like This