Τρομοκράτες

Οταν θα ζήσουμε κι εμείς τα Μπατακλάν, γιατί είμαστε η παιδική χαρά του κάθε εγκληματία, τότε θα κλαίμε. Μέχρι τότε θα διαφημίζουμε «ένταξη» και άδειες διαμονής κάθε είδους

Must Read

Αν δεν υπήρχε επισήμως ευχαριστήριο μήνυμα των Ισραηλινών, δεν νομίζω ότι θα δίναμε βάση στα περί εξάρθρωσης κυκλώματος τρομοκρατίας με συμμετοχή Πακιστανών, καθώς η ιστορία, αυτή που διέρρευσε τουλάχιστον, φαντάζει κάπως αστεία.

Δύο Πακιστανοί, που ο ένας δουλεύει στη Ζάκυνθο και ο άλλος στη Σπάρτη, και ένας τρίτος Πακιστανός, που είναι στο Ιράν, το οποίο είναι τελικά πίσω από όλο αυτό, έχουν συστήσει τρομοκρατική ομάδα, χωρίς όπλα, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς προετοιμασία και χρήματα. Από τη Λακωνία και τη Ζάκυνθο παρακολουθούσαν στόχο στου Ψυρρή. Να υποθέσουμε το βράδυ μετά τη δουλειά, με το google maps.

Πώς αλλιώς; Πετάγονταν μήπως στα ρεπό τους στην Αθήνα ένα απογευματάκι, κάποιο πρωινό και μετά επέστρεφαν για να δουλέψουν στα χωράφια; Ή μήπως δεν εργάζονταν καθόλου και είχαν άπλετο χρόνο για διάφορες δραστηριότητες – παράνομες, ως φαίνεται; Και ζούσαν, δηλαδή, στη χώρα παράνομα και απειλή ήταν για την κοινωνία και τίποτα δεν προσέφεραν. Αραγε, πόσες τέτοιες περιπτώσεις να έχουμε, γιατί -ως φαίνεται- δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για το πώς ζούνε κάτι χιλιάδες λαθρομετανάστες στη χώρα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι πληροφορίες ήρθαν από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ. Εδώ δεν πήραμε χαμπάρι τόσο καιρό. Οι δικές μας μυστικές υπηρεσίες ήταν απασχολημένες στο να παρακολουθούν μη εγκληματίες για πολιτικούς λόγους και δεν πρόκαμαν να παρακολουθήσουν και τον πτωχό -πλην τίμιο- Πακιστανό τρομοκράτη. Δεν έφταναν οι κοριοί.

Μάθαμε επίσης ότι ουδείς από τους συλληφθέντες είχε χαρτιά, αλλά μπορούσε να ασκεί ελεύθερα το τρομοκρατικό του επάγγελμα, συγγνώμη το αγροτικό του επάγγελμα ήθελα να πω, ανά την επικράτεια. Είμαστε πολύ large εμείς ως άνθρωποι, δεν έχουμε τέτοια θέματα με άδειες, χαρτιά και λοιπή γραφειοκρατία. Και ήτο αυτοί οι δύο Πακιστανοί πολύ σκληροί άνθρωποι, λέει, ενώ οι υπόλοιποι είναι ζυμαρούληδες, έχουν μεγαλώσει με γαλλικά, μπαλέτο και πιάνο.

Κατά τ’ άλλα πανηγυρίζουμε που κοιμόμασταν όρθιοι, που είχαμε τρομοκράτες χωρίς χαρτιά να αλωνίζουν επί σειρά ετών στη χώρα και που τους συλλάβαμε, γιατί τους εντόπισαν οι ξένες μυστικές υπηρεσίες. Τεράστια επιτυχία!

Οταν θα ζήσουμε κι εμείς τα Μπατακλάν, γιατί είμαστε η παιδική χαρά του κάθε εγκληματία, τότε θα κλαίμε. Μέχρι τότε μπορούμε να διαφημίζουμε «ένταξη», άδειες διαμονής κάθε είδους, πόσο χρήσιμοι είναι αυτοί οι πληθυσμοί για τη χώρα, «σεβασμό στο διαφορετικό», «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» και άλλα τέτοια γραφικά.

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται ο τραγέλαφος με Παπανώτα

Η Κουμουνδούρου, όταν ξέσπασε το θέμα, ζήτησε αρχικώς μια επανορθωτική δήλωση

More Articles Like This