Οι «γέφυρες» μεταξύ άκρας Δεξιάς και άκρας Αριστεράς

Το πολιτικό σύστημα επιδιώκει να έχει «σοβαρή Χρυσή Αυγή» του χεριού του

Must Read

Το πολιτικό σύστημα κατάλαβε το λάθος του, βγήκε από τον λήθαργό του και άρχισε να προετοιμάζει το εκλογικό σώμα για την πιθανή συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές. Εάν δεν συνέβαινε αυτό, δεν υπήρχε περίπτωση τρεις εμβληματικές εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών να ασχολούνταν χθες το πρωί ταυτοχρόνως με το επίμαχο θέμα. Επεσε γραμμή.

Δεν υπήρχε περίπτωση να έδιναν βήμα σε φιλελεύθερους πανεπιστημιακούς για να πουν τα αυτονόητα που γράφαμε από αυτήν εδώ τη θέση, όταν τα σκέπαζαν η φοβέρα και η σκλαβιά, ότι δηλαδή το Σύνταγμά μας δεν απαγορεύει την κάθοδο κόμματος στη Βουλή ούτε την υποψηφιότητα ανεξάρτητου μεμονωμένου που δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα. Δεν επρόκειτο ποτέ να περάσει καν η σκέψη από το μυαλό να μεταδώσουν ηχογραφημένη συνέντευξη του νέου επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη, επίτιμου εισαγγελέα Αναστασίου Κανελλόπουλου. Υπογραμμίζοντας, μάλιστα, τάχα μου δήθεν, τον αποτροπιασμό τους για τους υπερσυντηρητικούς δικαστές που έχουμε.

«Σοβαρή Χρυσή Αυγή» δεν ήθελε το σύστημα; «Σοβαρή Χρυσή Αυγή», του χεριού του, επιδιώκει να έχει. Ας μη θεωρήσει κανείς ότι έπιασε ο πόνος για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα το πολιτικό μας σύστημα. Αντιθέτως. Απλώς κατέστη με τον καιρό κοινή πεποίθηση ότι, αν τυχόν απαγορευτεί, παρά το Σύνταγμα, η κάθοδος κόμματος στις εκλογές, τότε θα κινδυνεύσει το κύρος των εκλογών στο Εκλογοδικείο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θα γίνει η Δημοκρατία ρεζίλι των σκυλιών.

Εγινε ευθέως αντιληπτό ότι σε κάθε περίπτωση η προσεχής τετραετία δεν θα είναι καθαρή και γεμάτη, αλλά θα δύναται να διακοπεί ανά πάσα στιγμή σε χρόνο που δεν θα ελέγχει το πολιτικό σύστημα από πιθανή απόφαση για επανάληψη των εκλογών λόγω απαράδεκτης μη συμμετοχής κόμματος στις εκλογές. Τούτων δοθέντων, εδόθη από ψηλά σήμα για ψυχολογική προετοιμασία των πολιτών για την πολιτειακή κωλοτούμπα από πρόθυμους και γενναίους «αυτοφωράκηδες» των ελληνικών ΑΕΙ. Εδώ που έφθασαν τα πράγματα, όμως, η έκβαση της μάχης στο πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου μπορεί να μην αποδειχθεί και εύκολη. Τι νομίζετε; Ψηφίζεις έναν νόμο, δημιουργείς ασφυκτική ιδεολογική ατμόσφαιρα για να επηρεάσεις – δεσμεύσεις – διευκολύνεις τους δικαστές να αποφασίσουν κατά τα γούστα σου και μετά ξαφνικά αλλάζεις γνώμη; Δεν γίνονται έτσι αυτά!

Η έκβαση της νομικής μάχης θα είναι δύσκολη για τον εξής λόγο: Οσοι είναι οι επισπεύδοντες υπέρ της ανακήρυξης του κόμματος «Ελληνες» από τον Αρειο Πάγο, από τον φόβο της ένστασης κατά του κύρους των εκλογών και της επανάληψής τους, άλλοι τόσοι είναι και οι επισπεύδοντες υπέρ της μη ανακήρυξης του κόμματος αυτού με ιδεολογικά κριτήρια αντισημιτισμού. Η ανακήρυξη του κόμματος «Ελληνες» είναι εσωτερικό θέμα, αλλά είναι και διεθνές θέμα. Εσωτερικό, γιατί στην πατρίδα μας ήδη ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος έχουν προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την αντισυνταγματικότητα της πρόσφατης ρύθμισης του νόμου 5019/2022.

Γεωπολιτικό, διότι χώρες της Μεσογείου που αποστρέφονται την παρουσία στη Βουλή κομμάτων που υβρίζουν την Ιστορία τους εμμένουν στην απαγόρευση. Εδώ που φθάσαμε, λοιπόν, στο σημείο που είμαστε, το πολιτικό μας σύστημα που υποστήριξε στο σύνολο του την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές και η Ν.Δ. ειδικότερα που εισηγήθηκε την επίμαχη νομοθετική ρύθμιση είναι μονά ζυγά χαμένοι. Εάν συμμετάσχει το κόμμα Κασιδιάρη και μπει στη Βουλή, μπαίνει φιτίλι στη σταθερότητα και την αυτοδυναμία, χωρίς ωστόσο να φταίει αυτό το ίδιο. Εάν δέκα ολόκληρα χρόνια, όσα πέρασαν από τη φυλάκιση των στελεχών της Χρυσής Αυγής, η πολιτική μας τάξη αποδόμησε τη δημοκρατία -έως και οι εκλογές προκηρύχθηκαν από τον πρωθυπουργό κατά παράβαση του άρθρου 41 παράγραφος 2 στο υπουργικό συμβούλιο και όχι ύστερα από συνάντηση με τη θεσμικώς ελαχίστη Πρόεδρο της Δημοκρατίας- φταίνε άραγε ο Κασιδιάρης και οι «Ελληνές» του που υπάρχουνΉ ο κακός μας ο καιρός;

Μα το ίδιο το σύστημα τους έδωσε αιτία ύπαρξης! Εάν πάλι απαγορευτεί η συμμετοχή του στις εκλογές με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, πέραν των μελλοντικών προβλημάτων κύρους των εκλογών, είναι βέβαιον το εξής: Η απαγόρευση θα φουντώσει την αντισυστημική αντίδραση, η οποία δεν ξέρουμε, αγνοούμε τι διάσταση μπορεί να πάρει. Ο αριστερός χρυσαυγητισμός του Πολάκη είναι σύμφωνα με τις διαθέσιμες απόρρητες μετρήσεις πολύ δημοφιλής στους οπαδούς του κόμματος «Ελληνες» που θεωρούν τους εαυτούς τους αντισυστημικούς και όχι ναζί. Και στη νέα εποχή οι αποστάσεις μεταξύ άκρας Δεξιάς και άκρας Αριστεράς διανύονται με μεγάλη ευκολία. Γι’ αυτό επιμένω αυτές τις μέρες ότι, παρά τη σκανδαλολογία για το αν έλαβε επιστρεπτέα η επιχείρηση του Ραγκούση στην Πάρο, το κλίμα δεν ισιώνει ακόμη.

ΥΓ.: Οταν θεωρείς νόμιμο και ηθικό να εισπράττεις από το υπουργείο Γεωργίας αγροτική επιδότηση για το λάδι που παράγεις με τη μορφή «δικαιωμάτων», δύνασαι να καταγγέλλεις τον αντίπαλό σου επειδή εισπράττει επιστρεπτέα προκαταβολή από το υπουργείο Οικονομικών; Τα σκέπτεστε πολύ αυτά πριν τα αφήσετε να διαρρεύσουν;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παράσυρση στην Πειραιώς: Εξετάζεται η εμπλοκή δεύτερου ΙΧ – Συνεχίζει να δίνει μάχη ο 5χρονος

Την εμπλοκή και ενός δεύτερου αυτοκινήτου στην παράσυρση της πενταμελούς οικογένειας στην οδό Πειραιώς το βράδυ της περασμένης Τετάρτης...

More Articles Like This