Η συλημένη Ελευσίνα

Το ιερό των ιερών έχει βεβηλωθεί και εμείς ενθουσιαζόμαστε που… αρέσει στους ξένους

Must Read

Το CNN ήταν από ιδρύσεώς του ξακουστό τηλεοπτικό δίκτυο στις ΗΠΑ, αλλά έγινε γνωστό στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 1991, όταν ολοκληρωνόταν η πρώτη αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Τότε το CNN ανακάλυψε και φωτογράφισε «πετρελαιωμένο» κορμοράνο στον Περσικό Κόλπο. Ο κορμοράνος ψυχορραγούσε και υπεύθυνος ήταν ο Σαντάμ Χουσεΐν, που ανατίναζε τις πετρελαιοπηγές. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι κορμοράνοι δεν υπήρχαν στον Περσικό Κόλπο και η φωτογραφία ήταν στημένη για να δαιμονοποιηθεί ο «εχθρός».

Αυτό, λοιπόν, το δίκτυο σε ρεπορτάζ του έγραψε κάποια θετικά σχόλια για την Ελευσίνα, και ο αντίκτυπός του ήταν αυτός που έχουμε συνηθίσει: Εκρούσθησαν οι χορδές του δυσερμήνευτου συνδρόμου εθνικής κατωτερότητος, που συντηρείται παντί τρόπω από την ελίτ. «Ενθουσιαστήκαμαν», που λένε και στην Ηπειρο, επειδή οι φωτογραφίσαντες τον κορμοράνο βρήκαν καλά πράγματα να πουν και να γράψουν για μια από τις ιερότερες εστίες του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Μπορεί την πόλη να την έχουμε κάνει χωματερή με τις εστίες μόλυνσης που είναι τα διυλιστήρια, μπορεί να έχουμε χτίσει αυθαίρετα εκεί, μπορεί να έχουν διαλυθεί ουκ ολίγες αρχαιότητες λόγω της βιομηχανικής επέκτασης και της οικοδομικής δραστηριότητας, αλλά… ζήτω μας! Αφού ολόκληρο CNN αναγνωρίζει μεγαλείο στην Ελευσίνα, πάλλονται εντός μας οι χορδές της υπερηφανείας για τους ενδόξους προγόνους μας. Μόνο μέσω των ξένων ασχολούμαστε με τα ελληνικά πράγματα.

Αφού το CNN υποθέτει ότι η Ελευσίς δύναται να καταστεί τουριστικό «hotspot» (γιατί όχι και κανονικό hotspot, από αυτά που φιλοξενούν «επενδυτές» από την Αφρασία;), εμείς χοροπηδάμε από τη χαρά μας.

Μπορεί, επίσης, να μην έχουμε κάνει μέχρι σήμερα τον κόπο να πάμε μέχρι την πόλη να δούμε ό,τι απέμεινε από τον αρχαιολογικό χώρο, εκεί όπου τελούνταν τα φοβερά μυστήρια, αλλά τώρα που το είπε το CNN ίσως πάμε. Ισως εκεί αντικρίσουμε έκθαμβοι τον κορμοράνο του CNN να βολτάρει, έχοντας στο ράμφος του μπρελόκ με τη φάτσα του Τζο Μπάιντεν στη μια μεριά και του Αλαρίχου στην άλλη. 

Γκαντ μπλες, Αμέρικα (ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άστατος καιρός το Πάσχα – Πού αναμένονται βροχές

Σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ενώ θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρη βελτίωση...

More Articles Like This