Ανάσταση!

Must Read

Μεγάλη Εβδομάδα και οι Ελληνες κάτοικοι στις γειτονιές του κέντρου, που θυμίζουν Καμπούλ και Μογκαντίσου, τραβούν τον δικό τους «Γολγοθά». Για περισσότερο από μία δεκαετία, πιο πολύ καταλαβαίνεις να εορτάζονται το ραμαζάνι και το μπαϊράμι, παρά η Ανάσταση σε αθηναϊκές γειτονιές, με αστούς κατά κύριο λόγο κατοίκους κατά το παρελθόν, οι οποίοι κατέληξαν να είναι μειονότητα περικυκλωμένη από «Αλλάχ Ακμπάρ» και μια παγκόσμια αλητεία που στο μόνο που πιστεύει είναι στην καταστροφή.

Ποια κατάνυξη να αισθανθείς όταν, πηγαίνοντας στην Εκκλησία, θα δεις μια Μέκκα στους δρόμους, θα ακούσεις αμανέδες από τα ανοιχτά παράθυρα και, αντί για μύρο και λιβάνι, θα μυρίσεις κάρι και διάφορα βρομερά μπαχαρικά;

Ποια κατάνυξη να αισθανθείς όταν έξω από την Εκκλησία κάποιοι θα πίνουν μπίρες, άλλοι θα ζητιανεύουν, κάποιοι θα μερακλώνουν με μουσική και κάποιοι θα ουρλιάζουν γιατί δεν τα βρήκαν στη μοιρασιά;

Πού να αγοράσεις λαμπάδα, όταν το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές έχουν μονοπωλήσει την αγορά ολόκληρων περιοχών; Πιο εύκολα βρίσκεις ναργιλέ παρά λαμπάδα. Πού να βρεις ελληνικό κρεοπωλείο για να προμηθευτείς τα υλικά για τη μαγειρίτσα και το παραδοσιακό αρνί, όταν έχουν γίνει σπάνιο είδος σε ολόκληρες γειτονιές, ενώ ευδοκιμούν τα κρεοπωλεία χαλάλ; Πέντε κρεοπωλεία χαλάλ σε κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο, κανένα κανονικό κρεοπωλείο σε πάνω από είκοσι τετράγωνα, και λίγα λέω.

Πηγαίνουμε στις εκκλησίες μας και αισθανόμαστε περίεργα. Λες και πάμε στο Κρυφό Σχολειό. Για πόσο ακόμη θα υπάρχουν αυτές οι εκκλησίες με αυτή την επέλαση που γίνεται σε εδάφη της πόλης, με τις ορδές αλλοθρήσκων ή αθρήσκων που έχουν καταλάβει ολόκληρες περιοχές; Εχει αναρωτηθεί κανείς; Προφανώς και όχι. Προφανώς κανείς δεν ενδιαφέρεται τι γίνεται σε έναν σωρό ενορίες, που μετατρέπονται από χριστιανικές ορθόδοξες σε ισλαμικούς καταυλισμούς. Ούτε καν η ίδια η Εκκλησία, που θα έπρεπε να είναι η πρώτη στη διαμαρτυρία.

Επί κορονοϊού, όταν η Ανάσταση έγινε στα σπίτια μας, «Χριστός Ανέστη» φώναζαν οι Ελληνες στα μπαλκόνια στις γκετοποιημένες γειτονιές, «Αλλάχ Ακμπάρ» απαντούσαν οι γείτονες. Και δεν είναι αστείο. Είναι η πραγματικότητα.

Κάθε χρόνο προσδοκούμε την Ανάσταση και η Ανάσταση δεν έρχεται. Πιστεύουμε, όμως, σε αυτήν. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε να μένουμε στα σπίτια μας και δεν φεύγουμε διωκόμενοι από όλους αυτούς που μας παρέδωσαν στο Ισλάμ.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

 

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για γενοκτονία θα κατηγορήσει την Γερμανία και την Τουρκία η Σερβία!

Σε μια δήλωση βόμβα προχώρησε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με την κυβέρνησή του να προχωράει σε μια...

More Articles Like This