O Πετράκος λέει ότι αποκωδικοποίησε το τραγούδι του Nemo: O ανεστραμμένος Σταυρός και το ανθρώπινο DNA

O Πετράκος ....«έσπασε» τον κώδικα του Nemo

Must Read

Αίσθηση προκαλεί η νέα ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου, στην οποία ο ίδιος λέει ότι παραθέτει τον… αποσυμβολισμό τον στίχων του τραγουδιού Ελβετού διαγωνιζόμενου της Eurovision, Νemo, o οποίος δηλώνει άφυλο. 

O γνωστός τραγουδιστής υποστηρίζει ότι το τραγούδι δεν μιλάει για τη διαφορετικότητα, αλλά ότι είναι μια «ωδή στον μετανθρωπισμό». Όπως σχολιάζει: «Επιτέλους έσπασαν τον κώδικα και μπορούν να ονειρεύονται τον άφυλο παράδεισό τους. Εκεί όπου οι μετάνθρωποι θα είναι ένας συνδυασμός ανθρώπου και μηχανής». Παρατηρεί μάλιστα ότι ο Ελβετός τραγουδιστής φοράει έναν ανεστραμμένο σταυρό.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου:

«Δε θα ασχολιόμουν με το τί λέει το “αθώο” τραγούδι του “γλυκούλη” Νέμο. Όμως είδα σήμερα πλείστα άρθρα να αναλύουν τη σημασία τους. Με αποκορύφωμα το τί είναι οι Αμμωνίτες που αναφέρονται στο τραγούδι…

Κι επειδή το χρέος μας απέναντι στο ψέμα είναι η αλήθεια, θα αφήσω εδώ από κάτω έναν αποσυμβολισμό των στίχων.

Επαναλαμβάνω. Δεν το κάνω για να πείσω ή να “διαφωτίσω” κανέναν, παρά μόνο για την προσωπική μου αντίθεση στα πονηρά ψέματα. Όποιος, λοιπόν θεωρεί πως “έλα μωρέ, ένα πανηγυράκι είναι, οι στίχοι μιλούν απλά για τη διαφορετικότητα”, να σταματήσει εδώ την ανάγνωση.

Ξεκινώ.
————————–
1st VERSE
“Να σου πω μια ιστορία για τη ζωή
Για το καλό και το κακό,
καλύτερα κρατήσου
Τι είναι σωστό, τι είναι λάθος,
Όλα είναι ισορροπημένα, όλα είναι φως
Έχω τόσα στο νου μου
Και θα ‘μαι ξύπνι@ όλη νύχτα
Είμαι τόσο ενθουσιασμέν@,
είμαι τόσο ανεβασμέν@
Είναι μεγαλύτερο από μένα,
έρχομαι σε έκσταση”

ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

-Η ιστορία “για τη ζωή, για το καλό και το κακό”, είναι η ιστορία της πτώσης του ανθρώπου απ τον Πνευματικό κόσμο στον κόσμο της ύλης και της μορφής. Ο κόσμος της ύλης συμβολίζεται στην παραβολή του παραδείσου, με το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού. Στον Πλάτωνα αυτός ο κόσμος συμβολίζεται με το μύθο του Σπηλαίου.

-Μέσα στον υλικό κόσμο της διττότητας, λοιπόν, που το Αγαθό χωρίστηκε σε καλό και κακό, η Αλήθεια χωρίστηκε επίσης σε “απόψεις”. Έμβλημα των υλιστών είναι ότι δεν υπάρχει Αλήθεια, αλλά υπάρχει η “αλήθεια μου” και η “αλήθεια σου”. Έτσι ο καθένας ορίζει την αλήθεια από εκεί που τον συμφέρει κι έτσι απομακρύνεται η ανθρωπότητα από ΤΗΝ Αλήθεια, που εξ ορισμού είναι μια.

-Μας λέει πως όλα είναι ισορροπημένα. Πράγματι, στον κόσμο της μορφής ισχύει ο Νόμος της ταλάντωσης. Καλό και κακό, σκοτάδι και φως θα μάχονται σε μια ψευτο-μάχη. Και είναι ψεύτικη μάχη γιατί μέσα στο Σπήλαιο θα υπάρχουν πάντα τα αντίθετα. Μόνο έξω απ το Σπήλαιο υπάρχει το Αγαθό (χωρίς κανένα αντίθετο).

-Μας λέει πως “όλα είναι φως”. Δηλαδή όλα είναι ενέργεια. Πάλι περιγράφει αυτόν τον υλικό κόσμο. Η ενέργεια, όμως δεν έχει καμία σχέση με το “φως το αληθινόν” όπως αναφέρεται στα Ιερά κείμενα που είναι το Πνεύμα. Η ενέργεια χωρίζεται σε θετική και αρνητική. Το Πνεύμα είναι το Αγαθόν, το Ενα, το Όντως Ον.

-Εκστασιασμενο λοιπόν, το άφυλο που αφηγείται μας λέει πως βρίσκεται σε έκσταση με αυτά που ανακάλυψε και θα μας πει…
——————————
2nd VERSE

“Κάπου ανάμεσα στα μηδέν και τις μονάδες
Ορκίζομαι πως βρήκα το ουράνιό μου βασίλειο
Η καρδιά μου χτυπά σαν…
Κάπου ανάμεσα στα μηδέν και τις μονάδες
Ορκίζομαι πως βρήκα το ουράνιό μου βασίλειο
Η καρδιά μου χτυπά σαν τύμπανο”

ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

-Μας λέει πως βρήκε το βασίλειό του ανάμεσα στα μηδέν και τις μονάδες.
Το μηδέν και η μονάδα είναι το δυαδικό σύστημα. Όλος ο υλικός κόσμος βασίζεται στο δυαδικό σύστημα (δυισμός). Καλό και κακό, θετικό και αρνητικό, ζωή και θάνατος, μέρα και νύχτα, όλα έχουν χωριστεί σε αντίθετα μέσα στον υλικό κόσμο της μορφής.
Αυτό το δυαδικό σύστημα της υλικής φύσης μιμούνται βέβαια και οι υπολογιστές με τη γλώσσα μηχανής που αποτελείται από 0 και 1.

-“εκει χτυπάει η καρδιά μου” μας λέει.
Ανάμεσα στα 0 και 1. Και θα μας εξηγήσει στο Ρεφρέν γιατί…

—————————-
Refrain
“Εγώ, πήγα στην κόλαση και γύρισα
Για να βρεθώ στο σωστό δρόμο
Έσπασα τον κώδικα
Σαν τους Αμμωνίτες
Απλά του έδωσα λίγο χρόνο
Τώρα βρήκα τον παράδεισο
Έσπασα τον κώδικα”

ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

“Πήγε στην κόλαση και γύρισε” ο αφηγητής μας για να μας πει τα ευρήματά του από εκεί…
“Έσπασα τον κώδικα” λέει,” σαν τους “Αμμωνίτες”. Οι Αμμωνίτες λοιπόν ήταν αρχαία Ασσυροβαβυλωνιακή φυλή που λάτρευαν τον Μολώχ. Όχι αγαπούλες, δεν εννοεί τα μαλάκια, όπως διάβασα… Αν εννοούσε τα μαλάκια θα φορούσε στο λαιμό ένα μαλάκιο και όχι τον ανεστραμμένο Σταυρό!

-Ποιός είναι ο κώδικας όμως. Είναι το ανθρώπινο DNA. Έσπασε λοιπόν ο κώδικας και τώρα μπορούν να επέμβουν στο ανθρώπινο DNA και να το συνδυάσουν με τα 0 και 1. Δηλαδή με την τεχνολογία των υπολογιστών. Είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν τον μετάνθρωπο.
————————–
ΣΥΝΟΨΗ

Ολο το τραγούδι είναι μια ωδή στον μετανθρωπισμό. Επιτέλους έσπασαν τον κώδικα και μπορούν να ονειρεύονται τον άφυλο παράδεισό τους. Εκεί όπου οι μετάνθρωποι θα είναι ένας συνδυασμός ανθρώπου και μηχανής.
Ελα μωρέ. Ένα πανηγυράκι είναι.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Για όλα φταίει η αλαζονεία τους που έφτασε η ανθρωπότητα σε αυτό τη ξεφτυλισμενη εποχή. Έχουν μια μανία να ακυρώσουν τη φύση και τα αυτονόητα. Θέλουν ο άνθρωπος να πάψει να είναι άνθρωπος λες και είναι κακο να είναι. Θέλουν μια άβουλη μηχανή που να ικανοποιεί τα γούστα τους χωρίς φύλο. Το φύλο δεν το θέλουν γιατί έχει άμεση σύνδεση με τη φύση την οποία μισούν για αυτό και την καταστρέφουν χρόνια τώρα με κάθε τρόπο. Έχουν μαζέψει από την πολύ τεχνολογία και από το εύκολο ξεκούραστο χρήμα. Όταν πραγματικά πεινάσουν, θα πονέσουν και θα νιώσουν άνθρωποι που με τιποτα δεν το θέλουν ούτε το αντέχουν αυτό.

  2. Ψαγμένος ο Πετράκος! Αν και ο αποσυμβολισμός είναι δύσκολη υπόθεση νομίζω ότι σε αρκετά σημεία πέφτει μέσα! Ωστόσο εμείς ως Ορθόδοξοι πρέπει να κοιτάμε κατάματα την μόνη Αλήθεια και να αφήσουμε τους άφυλους και τους δαιμονισμένους και τα λόμπι που τους προωθούν να αυτοεξευτελίζονται.

  3. Κάτσε να γίνει ένας πόλεμος κ να δεις που θα πάει η κρίση ταυτότητας που έχουν πάθει. Θα δούμε αν τότε θα όρεξη κ χρόνο να ψάχνουν να βρουν αν είναι γυναίκες ή άντρες. Ας πρέπει να σηκώνονται απ τις 5 αξημερωτα για το μεροκάματο κ θα δούμε τότε. Δεν τους λείπει τιποτε γιαυτό κατάντησαν έτσι….

    • Έχεις πολύ δίκιο . Για όλα φταίει η αλαζονεία τους που έφτασε η ανθρωπότητα σε αυτό τη ξεφτυλισμενη εποχή. Έχουν μια μανία να ακυρώσουν τη φύση και τα αυτονόητα. Θέλουν ο άνθρωπος να πάψει να είναι άνθρωπος λες και είναι κακο να είναι. Θέλουν μια άβουλη μηχανή που να ικανοποιεί τα γούστα τους χωρίς φύλο. Το φύλο δεν το θέλουν γιατί έχει άμεση σύνδεση με τη φύση την οποία μισούν για αυτό και την καταστρέφουν χρόνια τώρα με κάθε τρόπο. Έχουν μαζέψει από την πολύ τεχνολογία και από το εύκολο ξεκούραστο χρήμα. Όταν πραγματικά πεινάσουν, θα πονέσουν και θα νιώσουν άνθρωποι που με τιποτα δεν το θέλουν ούτε το αντέχουν αυτό.

  4. Ο Γρηγόρης έχει δίκιο. Τα τραγούδια αυτά δεν έχουν σχέση με ανθρώπους φυσιολογικούς. Για να το καταλάβετε προσπαθήστε να τα τραγουδήσετε μόνοι σας ή με την παρέα σας. Αν τα καταφέρετε να μου τρυπήστε τη μύτη να βάλω σκουλαρίκι.

  5. Μπράβο στον κύριο Πετράκο!Αυτός δεν “καταπίνει αμασητο” ότι του προσφέρεται από τον κόσμο.Δεν συναντάς εύκολα ανθρώπους που αναζητούν την πραγματική αλήθεια.Αν και δεν τον είχα για άνθρωπο που διαβάζει τη Γραφή,μπράβο του,του βγάζω το καπέλο!!!!!

  6. Τα πάντα είναι πνευματικά κι έτσι πρέπει να τα βλέπουμε οι Χριστιανοί. Οι μασονοι πολύ φανερά πλέον εμπλέκονται και στη eurovision….γιατί; Την εξουσία την έχουν, το χρήμα επίσης τις ψυχές μας θέλουν να παραδώσουμε στο διάβολο κι όσο πάει αυτό γίνεται και πιο απροκάλυπτα….είμαστε στα έσχατα….τα σημεία των καιρών δείτε…διαβάστε την αποκάλυψη και ακούστε τους εξηγητες της….

  7. Δεν είναι αντεστραμμένος σταυρός μωρέ, είναι η σβούρα που γυρνούσε ο Di Caprio στο Inception. Μπείτε στο προφίλ του τραγουδιστή στον Instagram και δείτε τον εκεί καλύτερα.

    Οι boomers έχετε ξεφύγει, πραγματικά. Δεν παίζει να υπάρχουν πιο ηλίθιοι άνθρωποι από την γενιά του 50-60.

  8. Αφού μας άλλαξαν το dna με τα μπόλια..
    Αφού μας ψέκασαν αντί αφρικανικής σκόνης…
    Άντε τώρα να πιστέψεις, ΌΣΟ δίκιο και αν έχει ο Πετράκος, πού σε αυτή την περίπτωση ίσως και να έχει.
    Όμως, έχει πει τόσες πολλές ψέκες, που μέσα από αυτές τον μάθαμε, αφού πρώτα μας ήταν άγνωστος.
    που θυμίζει το παραμύθι με τον Πέτρο και το λύκο.

    • Πολύ καλά τα λέει ο κύριος Πετράκος! Έχει εμβαθύνει στη σημειολογία του τραγουδιού. Άλλωστε βλέπουμε πως πάνε γενικότερα τα πράγματα και την ηθική κατάπτωση του σύγχρονου ανθρώπου. Το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος δεν σκέφτεται και δεν εμβαθύνει δεν σημαίνει ότι ο Γρηγόρης Πετράκος είναι τρελός. Και στο κάτω κάτω και τρελλούς να είναι δεν βλέπω να αποτελεί κίνδυνο για κανένα, τουλάχιστον όχι περισσότερο από αυτούς που μας κυβερνάνε και από τον όχλο που τους σιγονταρει

  9. Ότι αιρετικό έχει πέραση. Ο φαύλος άνθρωπος είναι in στην σημερινή εποχή που έκανε την ανωμαλία κανονικότητα. Η κότα πλέον δεν γεννάει αυγά γονιμοποιημένα αλλά γενετικά μεταλλαγμένα. Τώρα τι δουλειά έχει η Γιουροβίζιον να προπαγανδίζει όλα αυτά μόνο εκείνη ξέρει.

    • Ψάχνουν να βρουν κοινό να τα παρουσιάσουν όλες αυτές τις εκτρωματικες προβληματικές αντιλήψεις. Η ζωή πάντα ήταν απλή και κατανοητή. Τώρα πια έχει γίνει της μόδας το περίπλοκο και το ακαθόριστο. Έχουν ξεφύγει τελείως. Ποιο μυαλό φιρικι; Όπως τα σπόρια του φιρικιου έχει γίνει το μυαλό τους. Κάποτε ήταν διαγωνισμός τραγουδιού, μετά έγινε τσίρκο και τώρα πια θέατρο του παραλόγου που περνάει μηνύματα στον κόσμο παντελώς άσχετα με τη μουσική. Ένα μέσο χειραγώγησης και κατήχησης σε μπούρδες δίχως νόημα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This