Θεοδώρα Τζάκρη, τράπουλες στην άκρη!

Η προεκλογική εκστρατεία παράγει ψέματα με τον τόνο και καλλιτεχνικές εικόνες με το κιλό. Ιδού μια απ’ αυτές

Must Read

Η Θεοδώρα Τζάκρη, εκτός από βουλευτής Πέλλας, είναι ένα τυπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκίνησε πασοκάρα ολέ – κι αυτό είναι ό,τι πιο τετριμμένο στο κόμμα του Αλέξη. Η κυρία Τζάκρη στο απώτατο ΓΑΠικό παρελθόν βουλευτοποιήθηκε, υφυπουργοποιήθηκε και έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από βιντεάκια στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, όπου μασουλούσε διάφορες λέξεις (σε γλώσσα που ηχεί εγγύς στην ελληνική) και εκτόξευε σαρδάμ κατά ριπάς.

Επίσης, την είχαμε σχεδόν συνηθίσει να παρίσταται σε κομματικές εκδηλώσεις σε λόγγους, μποστάνια, χωράφια και αγρούς με ντύσιμο βραδινό και ακριβό τσαντικό. Συμπαθεστάτη ούσα, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα να ενταχθεί σε κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που μαστίζεται από την υπερεκπροσώπηση ανθρωποδιωκτών.

Η φωτογραφία αυτή που ανήρτησε η ίδια στο διαδίκτυο (στο Instagram) συνοδεύεται από το ακόλουθο κείμενο:

«Σήμερα στο Νησί και στα Βρυτά συζητήσαμε με τους αγρότες για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και κυρίως για το ιδιαίτερα υψηλό κόστος παραγωγής, τα ανεπαρκή και “επικοινωνιακού” χαρακτήρα μέτρα της κυβέρνησης και το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τους αγρότες».

Η λεζάντα δεν μας ενδιαφέρει τόσο. Η εικόνα είναι σχεδόν καλλιτεχνική. Σ’ έναν καφενέ χωρίου, μουντό και γκρίζο, εκείνη είναι το χρώμα – και μάλιστα κόκκινο. Το ντύσιμό της ξεχωρίζει, όπως πάντα. Το στιγμιότυπο θυμίζει τις τεχνικές του σινεμά όπου συνυπάρχει το ασπρόμαυρο πλάνο με μια έγχρωμη «λεπτομέρεια» ή χαρακτήρα∙ κάτι που έχουμε δει στον Αντρέι Ταρκόφσκι («Αντρέι Ρουμπλιόφ»), στον Ολιβερ Στόουν («JFK, η ιστορία που χαράχτηκε στη μνήμη μας»), στον Στίβεν Σπίλμπεργκ («Η Λίστα του Σίντλερ») και σε πολλούς άλλους σκηνοθέτες.

Ωστόσο, το πετράδι στο στέμμα της φωτογραφίας είναι η λεπτομέρεια με το παίγνιο της τράπουλας (πρόκειται περί πρέφας, μπουρλότου, Θανάση, μπιρίμπας; Ας μας διαφωτίσουν οι ειδικοί), το οποίο διεκόπη στη μέση. Οι κυνηγοί της τύχης που σπένδουν τον χρόνο και τα χρήματά τους αγωνιζόμενοι να την αρπάξουν από τα μαλλιά, άφησαν λίγο στην άκρη τα πυρομαχικά τους, δηλαδή τα χαρτιά της τράπουλας (σημειώνονται με βελάκι στη φωτό), για να ακούσουν την τζάκρειο δημηγορία.

Ομορφες εικόνες ενός κόσμου που υποχωρεί και χάνεται (και λόγω των εκλογικών επιλογών του).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο κόσμος στενάζει από την ακρίβεια και ο Μητσοτάκης δηλώνει πως η κυβέρνηση διορθώνει αδικίες!

Σε άλλο πλανητικό σύστημα πρέπει να βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας, αφού βλέπει ως αποτελεσματικές τις πολιτικές που εφαρμόζει...

More Articles Like This