Κατάλυση Συντάγματος

Στις 21 Μαΐου τελικά έχουμε να ψηφίσουμε αυτούς που βολεύουν τον κ. Μητσοτάκη

Must Read

Τα πρώτα δείγματα ότι ο κ. πρωθυπουργός και το επιτελείο του γράφουν το Σύνταγμα εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους -και, ως εκ τούτου, και τη δημοκρατία- τα είχαν δώσει εδώ και έτη, από την εμφάνιση του κορονοϊού. Με περίσσια χαρά τότε ανακοίνωναν τον έναν περιορισμό μετά τον άλλον, ήλεγχαν τις μετακινήσεις μας, τις δουλειές μας, τη μόρφωση των παιδιών, ακόμη και τις ανάσες μας, με την ευχαρίστηση του διεστραμμένου σαδιστή που βλέπει το θύμα του να υποφέρει. Ο κ. Σκέρτσος μάλιστα -που σήμερα μας διασκεδάζει στη νέα του θέση ως εκπρόσωπος Τύπου, και αυτό διότι ουδείς μπορεί να τον πάρει στα σοβαρά- είχε φτάσει στο σημείο να πει δημοσίως «τελικά παραχωρήσαμε κάποιες ελευθερίες».

Θεωρούσαν ο κ. Σκέρτσος, δεξί χέρι του κ. πρωθυπουργού, και οι συν αυτώ ότι οι ελευθερίες μας κατοχυρώνονταν από τις διαθέσεις τους και όχι από τις αρχές του Συντάγματος, που είναι η βάση της δημοκρατίας. Αφού τότε βρήκαν και τα έκαναν, διότι πολλοί απαίδευτοι πολίτες όλα αυτά τα θεωρούσαν φυσιολογικά, γιατί να μην τα ξανακάνουν; Γιατί να μην ξανακαταλύσουν το Σύνταγμα τώρα, που είναι και δύσκολα τα πράγματα για αυτούς στις εκλογές;

Το βασικό «αγκάθι» ήταν το κόμμα του Κασιδιάρη, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες «έγκυρες» δημοσκοπήσεις τους, έμενε έξω από τη Βουλή. Παρά το γεγονός ότι ο Κασιδιάρης είχε φτιάξει το κόμμα του εδώ και πολύ καιρό, μέχρι πρότινος δεν είχαν δείξει να προβληματίζονται με όλα αυτά που του καταλόγισαν πριν από λίγες ημέρες. Τον άφηναν να ηγείται κανονικά και να προωθεί τις ιδέες του. Εντελώς ξαφνικά, και ενώ οι «έγκυρες» δημοσκοπήσεις συνέχιζαν να δείχνουν το κόμμα εκτός Βουλής, ανησύχησαν για τη δημοκρατία. Στις δημοκρατίες είθισται να απαντάμε στους πολιτικούς μας αντιπάλους με επιχειρήματα. Ελλείψει αυτών, συν την έλλειψη σοβαρών πολιτικών ηγετών, προτίμησαν τη λύση που δίνουν καθεστώτα και όχι δημοκρατίες. Ετσι, ψήφισαν ένα κατεβατό φωτογραφικών διατάξεων για να αποκλείσουν το κόμμα αυτό από τις εκλογές.

Πολύ περίεργη όλη αυτή η ευαισθησία και η κινητοποίηση για ένα κόμμα που δεν καταφέρνει να βγάλει βουλευτές. Συγχρόνως, έκοψαν και άλλους που θα μπορούσαν να τους δημιουργήσουν πρόβλημα. Στις 21 Μαΐου τελικά έχουμε να ψηφίσουμε αυτούς που βολεύουν τον κ. Μητσοτάκη. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν με αυτές τις αθλιότητες.

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη έξω από την Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης

Την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται για 3η ημέρα η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της...

More Articles Like This