Κυβέρνηση – αντιπολίτευση, «δύο σε ένα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε τόσο την ανυπαρξία πολιτικού λόγου της αντιπολίτευσης ώστε πέτυχε το ακατόρθωτο

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές η κατάσταση έχει ως εξής: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρέχει μόνος του. Τερματίζει πρώτος τον πολιτικό μαραθώνιο στο Καλλιμάρμαρο, ενώ οι άλλοι σέρνουν τα πόδια τους, ασθμαίνοντες και διψασμένοι, στο Πικέρμι, στον Γέρακα και στην Αγία Παρασκευή!

Οι αντίπαλοί του ποτέ δεν μπήκαν στην κούρσα, ούτε στις πρώτες εκλογές ούτε στις δεύτερες. Με ΛΟΑΤΚΙ γλώσσα «η ορατότητά τους είναι περιορισμένη». Βλέπουν τον προπορευόμενο με τα κιάλια. Κρυφός πόθος και στρατηγική του κ. Μητσοτάκη είναι η απόλυτη κυριαρχία 170 εδρών σε μια πεντακομματική Βουλή που θα του επιτρέψει να είναι και κυβέρνηση και μείζων αντιπολίτευση και ελάσσων αντιπολίτευση. Ολα!

Μακιαβελική τακτική

Προσπαθεί να το κρύψει αλλάζοντας στις στάσεις τις αφίσες με το πρόσωπό του, στις οποίες ζητεί από τους πολίτες «ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση» αντί της «ισχυρής αυτοδυναμίας», που ήταν το αρχικό του σύνθημα. Οσο όμως και αν προσπαθεί να κρύψει τον απώτερο εκλογικό στόχο του, για τους λίγους που ασχολούνται σε αυτές τις «βαρετές εκλογές» αυτός είναι ξεκάθαρος.

Αφού «ξεπάστρεψε» τον ΣΥΡΙΖΑ με τη βοήθεια του Κατρούγκαλου και της Φωτίου λίγο πριν από τις προηγούμενες εκλογές, τώρα το σχέδιό του είναι να «πετάξει» έξω από τη Βουλή όσο το δυνατόν περισσότερα μικρά κόμματα, με πρώτα τη ΝΙΚΗ, την οποία αποκαλεί διαρκώς «κομματίδιο», και την Ελληνική Λύση. Δεν χρειάζεται ο ίδιος να «λερώσει» και πολύ τα χέρια του, αρκεί να ζητεί τη «συμπίεσή» τους, λες και η κάλπη είναι κάδος σκουπιδιών. Τη δουλειά την κάνουν μια χαρά για λογαριασμό του εκείνοι που απέκλεισε ως «ναζί μαχαιροβγάλτες» στον πρώτο γύρο και μερικοί άλλοι καλής πίστεως αφελείς.

Στα αριστερά επίσης δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά, όλοι εργάζονται αντικειμενικά για το σχέδιό του, συνειδητά ή ασυνείδητα. Το ΚΚΕ που επιτίθεται τώρα στην Πλεύση Ελευθερίας, ενώ δεν το έκανε στον πρώτο γύρο, οι εξεγερθέντες στο κόμμα της Ζωής που αποκλείστηκαν από τα ψηφοδέλτια και βεβαίως στο μέτρο του δυνατού το MέΡΑΣ25.
Μεταξύ μας δεν βλέπω τίποτε το περίεργο στο σχέδιο του πρωθυπουργού. Η πολιτική από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν πάντοτε μακιαβελική και ελάχιστα ηθική. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το αυτό ισχύει και για τους κομμουνιστές.

Η επόμενη μέρα

Η μεν Ν.Δ. έχει μια χρυσή ευκαιρία να ηγηθεί μιας πεντακομματικής Βουλής 170 εδρών, γνωρίζοντας ότι την επόμενη μέρα πρέπει να ανοίξει θέματα επώδυνου συμβιβασμού με την Τουρκία στο Αιγαίο. Διά της απεμπολήσεως του κυριαρχικού δικαιώματος της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και διά της εναρμονίσεως των θαλάσσιων και των εναέριων συνόρων μας στα 6 μίλια.

Γνωρίζει ότι πρέπει να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας του προσωπικού του ΕΣΥ, μετατροπής των συμβάσεών του σε ιδιωτικού δικαίου και «μετάταξης» αυτού του προσωπικού στους ιδιώτες που θα μπουν στα νοσοκομεία για την παροχή υπηρεσιών υγείας. Ερώτημα είναι αν η μετάταξη θα γίνει με μισθολόγιο ΕΣΥ ή με ατομικές συμβάσεις ιδιωτικού τομέα. Γνωρίζει ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα (άρθρα 16, 17, 24, 106) με στόχο την απόσυρση του κράτους από την οικονομία και την πλήρη υποκατάστασή του από τον ιδιωτικό τομέα.

Εάν μπορεί λοιπόν να «πετάξει» τον ακροδεξιό Βελόπουλο, τον «άσημο χριστιανό» Νατσιό και τη φασαριόζα πλην καταρτισμένη νομικώς Ζωή έξω από τη Βουλή για να έχει τις πλειοψηφίες που θέλει για το Σύνταγμα, το συνυποσχετικό Χάγης, τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και στο κοινωνικό κράτος (καταργήσεις επιδομάτων), που θα σφραγίσουν τον κύκλο της Μεταπολίτευσης, γιατί να μην το κάνει; Λογικό!

Το ίδιο ισχύει και για το ΚΚΕ, που βλέπει από το 2012 τον ΣΥΡΙΖΑ να ηγεμονεύει διαρκώς στον χώρο της Αριστεράς. Τώρα που «ξεμπέρδεψε» μαζί του και τον έφερε στα μέτρα του (γι' αυτό στις πρώτες εκλογές έριξε το βάρος εναντίον του και δευτερευόντως στη Ν.Δ.), γιατί να επιτρέψει στην Κωνσταντοπούλου την είσοδο στη Βουλή; Για να αποκτήσει συνεταίρο; Λογικό εκ μέρους του επίσης να θυμάται τη στάση της Ζωής στα Μνημόνια, λογικό να ξεχνά τη δική του στάση υπέρ του ευρώ και κατά της δραχμής στη σύσκεψη των αρχηγών το 2015.

Μια ηχηρή σιωπή

Κάπως έτσι φθάνουμε όμως στον τερματισμό και διαπιστώνουμε ότι σε αυτές τις εκλογές, πρώτες και δεύτερες, δεν συζητήθηκε τίποτε από όσα θα μάθουμε στις προγραμματικές δηλώσεις μετεκλογικώς.

* Αντί για τον συμβιβασμό στο Αιγαίο και για την εκτίναξη του δημόσιου χρέους στα 400 δισ. ευρώ (με 290 δισ. μπήκαμε στα Μνημόνια ), συζητήσαμε για μια «Δήμητρα» και για έναν Γεωργούλη.

* Αντί για την Υγεία και την τραγική έλλειψη ιδιωτικών επενδύσεων (αναγνωρίζει ότι δεν έγιναν επενδύσεις στο «Μακριά και αγαπημένοι» έως και ο Τζέφρι Πάιατ), συζητήσαμε για τους βουλευτές που «διέγραψε» ο Βελόπουλος και για την κυβέρνηση μειοψηφίας των ηττημένων (που περιέχεται στο Καινοτόμο Σύνταγμα Αλιβιζάτου - Γεραπετρίτη, αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ των τεμπέληδων, ύπνος βαθύς).

* Αντί για το περιεχόμενο της αναθεώρησης του Συντάγματος και για τον δύσκολο ενεργειακό χειμώνα (λείπει από την Ευρώπη ποσότητα φυσικού αερίου ίση με τη χωρητικότητα ενός Nord Stream και ενός EastMed), συζητήσαμε για τον Οζγκιούρ, τον Ζεϊμπέκ και τη Συνθήκη της Λωζάννης.

# Αντί να συζητήσουμε για την ύβρι της αγοράς που βάζει καπέλο στις τιμές για να έχει υπερκέρδη, παρακολουθήσαμε όλους τους αρχηγούς να «ανακρίνονται» μέχρι τελικής… πτώσεως από τις κυρίες Τσιμτσιλή, Μπάρκα, Καινούργιου, Σκορδά και Γερμανού και από τον αγαπητό Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο ένας μιλώντας για την ψυχολόγο του, ο άλλος για τα ταξίδια του, ο τρίτος για τη δασκάλα των γαλλικών στη Λαμία. Τι ωραία! Ετσι που ήρθαν τα πράγματα, είναι απολύτως λογικός ο επερχόμενος θρίαμβος του κ. Μητσοτάκη και μπράβο του. Δεν έκανε εκλογές, αλλά εκδρομή. Πλάκα στους αντιπάλους του στο TikTok. H N.Δ. ήλεγξε απολύτως την ατζέντα σε μια περίοδο που λόγω της εκλογικής νομοθεσίας η αντιπολίτευση είχε απεριόριστη πρόσβαση στα κανάλια, άρα το επιχείρημά της ότι η διαπλοκή στηρίζει τη Ν.Δ. είχε σχετική αξία.

Η πρόσβαση ωστόσο δεν έχει αξία αν δεν έχεις τι να πεις. Ο Μητσοτάκης είχε να πει, η Αριστερά και οι άλλοι όχι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε τόσο την ανυπαρξία πολιτικού λόγου της αντιπολίτευσης ώστε πέτυχε το ακατόρθωτο: Με τον άστεγο του Πειραιά εμφανίστηκε στην κοινή γνώμη ως «αριστερός». Με το θέμα του προξενείου της Κομοτηνής εμφανίστηκε ως «πασόκος ανδρεοπαπανδρεϊκός». Με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εμφανίστηκε χθες ως «μακεδονομάχος»! Περίπατο έκανε ο άνθρωπος, πρέπει να του πιστωθεί και να του αναγνωριστεί… Μεγάλο περίπατο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ελληνες μαθητές κάτω από τον μέσο όρο

Βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA 2022 και μάθαμε ότι οι Ελληνες μαθητές πάτωσαν....

Και ολίγον ποδόσφαιρο…

Ότι το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί και το καθαρότερο πράγμα στον κόσμο είναι αναμφισβήτητο. Από...

«Καρφί» στο φέρετρο των 12 μιλίων

Το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από τα έξι στα δώδεκα...

Τιμολόγια σε χρώματα pride!

Η αναγνώστρια της στήλης που υπογράφει τα ηλεκτρονικά μηνύματά της με το παρατσούκλι «Σουπιά...

Το 112 ενημερώνει…

Καθόμουν ήσυχα ήσυχα ένα απόγευμα τις προάλλες και διάβαζα τη «δημοκρατία», όταν με πέταξε...

Ετήσιο μνημόσυνο μηδενιστικής καφρίλας

Σήμερα θα έχουν τελειώσει τα ετήσια μπάχαλα. Κάτι σαν παρακμιακό μνημόσυνο στη μνήμη ενός...

Γιατί τον καλέσαμε;

Ο πρόεδρος Ερντογάν διακήρυξε χθες με τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ότι «δεν σας...

Η αποκολοκύνθωση του λαού

Διαβάζουμε ενοχλημένοι την είδηση ότι «πάτωσαν» οι Ελληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις PISA του...

Επικίνδυνοι παραλογισμοί

«Ηταν γνώριμος στις γαλλικές Αρχές» ο δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας που κόστισε τη ζωή...

Πλασιέ «ληγμένης» ιδεολογίας

Το λογότυπο της Νέας Αριστεράς θυμίζει εκείνο μιας εταιρίας που πουλάει έπιπλα. Θυμίζει και...

Κυρ Υπουργέ είναι αλήθεια ότι τα 4 χιλιάρικα υπολοίπου δανείου παραπληγικών έγιναν 204 εκεί...

Υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη γράφει στις 5/12/23 ότι στην κυβέρνηση έχουν σχέδια.Σήμερα προσάγεται στα...

Τι λέγατε για την τεκνοθεσία ομοφύλων, κυρία Μπακογιάννη;

Κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίαζε σκωπτικά προχθές την τελευταία παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον...

Cosmote, Nova είναι για «Μπόλεκ και Λόλεκ»;

Αν και με «τρώει» το χέρι μου να γράψω για τα σκέιτμπορντ και τα...

Καταφύγια Νο 2

Τον Σεπτέμβριο του 2012 το ΓΕΕΘΑ συντάσσει ένα ενημερωτικό σημείωμα -άγνωστο αν τελικώς απεστάλη,...

Θα τα «δώσουμε» μια μέρα ξαφνικά

Επειδή έχει καταργηθεί στην πατρίδα μας η σκέψη και υποφέρουμε από αμνησία, καλό είναι...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Όλγα Κιουρτσάκη χάνει τα μαλλιά της και βρίσκεται ένα βήμα πριν να τα ξυρίσει

H Όλγα Κιουρτσάκη έγινε μητέρα στις αρχές Αυγούστου και...

«Δεύτερες σκέψεις» για τον Αυτιά στο Μαξίμου…

Εν μέσω πολλών άλλων εξελίξεων, το θέμα της προετοιμασίας...

Πώς η Ρωσία με ελληνική βοήθεια άνοιξε μια «τρύπα» 11 δισεκ. δολαρίων στις δυτικές κυρώσεις για το πετρέλαιο

Ένα... αόρατο παιχνίδι εξουσίας εν μέσω κυρώσεων - Ο ρόλος του σκιώδους στόλου και της Ελλάδας

Σοκάρει η Άννα Ρεζάν: «Με βίασαν δυο φορές στη δουλειά»

Την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στην εργασία της, στην...

Οι εικόνες ντροπής όντως «μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους», κύριε Γεραπετρίτη

Οι πραγματικές διαθέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και της Κυβέρνησης...

Τα δίνει όλα η Άννα Διαμαντοπούλου για την προεδρία!

Τα έδωσε όλα χθες η Άννα Διαμαντοπούλου στην ΕΡΤ...

Mια οικογένεια με δυο μπαμπάδες: Ο Παντελής Τουτουνζής, ο σύντροφος και τα παιδιά τους

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν...

Αυτός είναι ο αστυνομικός που χαροπαλεύει μετά τα επεισόδια στου Ρέντη – Ελεύθεροι οι 35 από τους 425 προσαχθέντες

Ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ δίνει μάχη για τη ζωή του - Οι γονείς φύγανε αλαφιασμένοι μέσα στη βροχή

NEWSROOM