Θράκη: Η υποκρισία έχει περισσέψει

ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται ποιο θα εντάξει στα ψηφοδέλτιά του τα χειρότερα εξτρεμιστικά τουρκόφρονα στοιχεία, ενώ σχεδόν όλοι οι αιρετοί εντάσσουν στο πρόγραμμά τους και μια επίσκεψη στον… Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής!

Must Read

Περίσσεψε η πολιτική προεκλογική υποκρισία αναφορικά με το θέμα της Θράκης. Εντελώς «ξαφνικά» αποκαλύφθηκε ότι το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής εμπλέκεται στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας και διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις, καθοδηγώντας την ψήφο των μουσουλμάνων της περιοχής! Αυτό, δηλαδή, που οι κάτοικοι της Θράκης μας το έχουν «τούμπανο» τα πολιτικά κόμματα το έκαναν «κρυφό καμάρι» (στην κυριολεξία)!

Πριν από αρκετά χρόνια (το 1989) θεσπίστηκε το όριο του 3% που πρέπει να λάβει ένα κόμμα προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα να εκπροσωπηθεί στην ελληνική Βουλή. Το όριο αυτό υποτίθεται πως ψηφίστηκε προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος στο Κοινοβούλιο κομματικών σχηματισμών που είχαν σημαντική εκλογική δύναμη σε κάποιον νομό, με αποτέλεσμα να εκλέγουν εκεί έναν βουλευτή (π.χ., νομοί Ροδόπης και Ξάνθης), ενώ στην υπόλοιπη επικράτεια τα ποσοστά του ήταν μηδενικά. Με τον τρόπο αυτόν υποτίθεται πως θα αποτρεπόταν η είσοδος στη Βουλή δεδηλωμένων τουρκόφρονων βουλευτών, όπως, λ.χ., ο μακαρίτης Αχμέτ Σαδίκ, βουλευτής τότε στον νομό Ροδόπης. Αμ, δε…

Σύντομα αποδείχθηκε πως μόνο αυτός δεν ήταν ο στόχος. Τα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και αργότερα και ο ΣΥΡΙΖΑ) άρχισαν να διαγκωνίζονται ποιο θα καταφέρει να εντάξει στα ψηφοδέλτιά του τα ίδια και χειρότερα εξτρεμιστικά τουρκόφρονα στοιχεία, με αποτέλεσμα όχι μόνο να συνεχίσουν να εκλέγονται στην ελληνική Βουλή, αλλά να απολαμβάνουν και το κύρος της συμμετοχής τους σε κόμμα εξουσίας ή και κυβέρνησης. Να αποκτήσουν δηλαδή το δικαίωμα, με την ψήφο τους, να διαμορφώνουν την κυβερνητική πολιτική της χώρας μας!

Παράλληλα, το τουρκικό προξενείο αναβαθμίστηκε και από περιθωριακός παίκτης έφτασε να αποτελεί συνομιλητή των κομμάτων εξουσίας, ζητώντας ανταλλάγματα προκειμένου να καθοδηγήσει την ψήφο των μουσουλμάνων προς συγκεκριμένα πρόσωπα και κόμματα.

Τελικά, στην πράξη αποδείχθηκε πως, κατά παράξενη συγκυρία, από τη ρύθμιση αυτή επλήγησαν κυρίως κόμματα με πατριωτικό πρόσημο, τα οποία σε διάφορες εκλογικές μάχες άγγιξαν το όριο του 3% χωρίς να καταφέρουν να εκπροσωπηθούν στη Βουλή, όπως έγινε και πρόσφατα, στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η πολιτική υποκρισία, όμως, έχει και άλλες διαστάσεις. Είναι γνωστό (τουλάχιστον στους κατοίκους της Θράκης μας) ότι σχεδόν όλοι οι φιλόδοξοι αιρετοί των «μεγάλων», κατά κανόνα, κομμάτων (υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι κ.ά.) εντάσσουν στο πρόγραμμα των προεκλογικών δραστηριοτήτων τους και μια επίσκεψη στον… Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής!

Και όταν αυτή δεν γίνεται απροκάλυπτα, γίνεται με τη δικαιολογία των «ευχών» τους προς τον πρόξενο, με αφορμή κάποια θρησκευτική μουσουλμανική εορτή, όπως θα γίνει και αύριο, Πέμπτη 29 Ιουνίου, με αφορμή το «μπαϊράμι». Αναμένεται, λοιπόν, ο αύλειος χώρος του τουρκικού προξενείου να κατακλυστεί από χριστιανούς πολιτευτές, αιρετούς και μη, που θα σπεύσουν να «ευχηθούν» στον εκπρόσωπο μιας χώρας η οποία δεν χάνει την ευκαιρία να μας απειλήσει με πόλεμο με την παραμικρή ευκαιρία!

Παράλληλα, φυσικά, θα «ευχηθούν» και στον τουρκομουφτή της περιοχής, δηλαδή όχι στον νόμιμο θρησκευτικό ηγέτη των μουσουλμάνων της Ροδόπης, αλλά σε αυτόν που όρισε η Τουρκία μέσω «εκλογών» τις οποίες διοργάνωσε με τους πρακτορίσκους της σε συγκεκριμένα τεμένη της περιοχής. Θα έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πόσοι από αυτούς θα επισκεφτούν για να ευχηθούν και στον νόμιμο και διορισμένο από την ελληνική Πολιτεία μουφτή!

Δεν απέχουν ούτε κατ᾽ ελάχιστον οι καταγγελίες τόσο της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη όσο και της Ν.Δ. αναφορικά με τον ρόλο του προξενείου. Είναι εξοργιστικό όμως ότι αυτό το απαράδεκτο γεγονός μπήκε στο «κάδρο» μιας μικροπολιτικής προεκλογικής αντιπαράθεσης…

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης,
Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»,
[email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απρόσμενο ιατρικό εύρημα: Πώς η βιταμίνη D βελτιώνει την ανοσία κατά του καρκίνου!

Μια έρευνα (δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science») με επικεφαλής τον Έλληνα επιστήμονα δρ Ευάγγελο Γιαμπαζολιά, εντόπισε μια... απρόσμενη συσχέτιση μεταξύ...

More Articles Like This