Η σωστή πλευρά του κουβά!

Βιετνάμ, Κόλπος των Χοίρων, Αφγανιστάν, Ουκρανία… Ξεκίνησαν σαν μιντιακοί θρίαμβοι, κατέληξαν πανωλεθρίες στα πεδία των μαχών

Must Read

Αν μαζέψουμε άρθρα, αναλύσεις, σενάρια και εκτιμήσεις για τον ρωσοουκρανικό πόλεμο που δημοσιεύτηκαν στην Ελλάδα και κορφολογήσουμε παραγράφους από τα πιο ταρατατζούμ – ποροπομπόμ, θα μπορέσουμε να γράψουμε (ή, για την ακρίβεια, να συρράψουμε) εντυπωσιακά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, ισάξια με αυτά του Ισαάκ Ασίμοφ («Γαλαξιακή Αυτοκρατορία»), του Ρόμπερτ Χάινλαϊν («Στρατιώτες του Σύμπαντος») και κυρίως του χιουμορίστα Ντάγκλας Ανταμς («Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτο Στοπ»).

Οι άνθρωποι, που με έναν μυστηριώδη τρόπο έχουν κατορθώσει να θεωρούνται «σοβαροί» από την πλειοψηφία, έβλεπαν σχεδόν άμεση χρεοκοπία της Ρωσίας, ανατροπή του Πούτιν, διαγίγνωσκαν σοβαρότατες ασθένειες από τις οποίες έπασχε, μισοανακοίνωναν τον θάνατό του και την αντικατάστασή του από σωσία και προέβλεπαν θρίαμβο του γελωτοποιού Ζελένσκι και σαρωτική επικράτηση του καθεστώτος του, το οποίο εξόπλιζαν και χρηματοδοτούσαν αφειδώς.

Και τώρα, το κουπόνι του στοιχήματος στο οποίο παιζόταν στεγνός άσος Ζελένσκι τσαλακώνεται από τον ίδιο τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος μας είπε πως πρέπει να προετοιμαζόμαστε για «άσχημα νέα» από το ουκρανικό μέτωπο.
Τα άσχημα νέα της ήττας των ΗΠΑ, των Βρετανών και των ουραγών τους στο ουκρανικό μέτωπο δεν είναι νέα. Είναι παλιά – τόσο παλιά όσο η ουκρανική εκστρατεία του 1919, στην οποία μας ενέπλεξε ο ολετήρας Βενιζέλος. Περίπου ό,τι έγινε τότε γίνεται και τώρα, και η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν πανάκριβη φάρσα, με τον λογαριασμό της να αναλαμβάνουν να πληρώσουν οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι οποίοι αιματοκυλίστηκαν, και εμείς, που ξεπαραδιαστήκαμε και πασάραμε όπλα στον Ζελένσκι για να καταλήξουν στη μαύρη αγορά.

Βέβαια, η πλοκή του μυθιστορήματος έχει μια ανατροπή σε σχέση με το 1919. Οι Αμερικανοί έχασαν στρατιωτικά και επικοινωνιακά, αλλά κέρδισαν οικονομικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισαν περισσότερα από 50 δισ. ευρώ από τις πωλήσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Αφού επιβλήθηκαν από την Ε.Ε. κυρώσεις στη Ρωσία και μεγάλος περιορισμός εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι Αμερικανοί κονόμησαν τα μαλλιοκέφαλά τους ως «εναλλακτικός προμηθευτής ενέργειας».

Ναι, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επέβαλε και τα χάρτινα καλαμάκια στον φραπέ, μας είπε ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δελφίνι βγήκε στα ρηχά στο Ναύπλιο και το έσωσαν λουόμενοι

Οι λουόμενοι στην παραλία των Ιρίων Αργολίδας είδαν έκπληκτοι το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ένα δελφίνι να έχει βγει...

More Articles Like This